Αντιμέτωπη με την Πειθαρχική Επιτροπή της Ιταλικής Ομοσπονδίας θα βρεθεί για μία ακόμη φορά η Λάτσιο εξαιτίας της ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών της. Οι τελευταίοι ανήρτησαν πανό που καταφερόταν με ρατσιστικό τρόπο κατά των παικτών της Ρόμα, στο ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ των δύο ομάδων της ιταλικής πρωτεύουσας.
Αντιμέτωπη με την Πειθαρχική Επιτροπή της Ιταλικής Ομοσπονδίας θα βρεθεί για μία ακόμη φορά η Λάτσιο εξαιτίας της ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών της. Οι τελευταίοι ανήρτησαν πανό που καταφερόταν με ρατσιστικό τρόπο κατά των παικτών της Ρόμα, στο ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ των δύο ομάδων της ιταλικής πρωτεύουσας.
Παράλληλα, δεν παρέλειψαν να αποδοκιμάσουν τους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές των «τζιαλορόσι», Καφού και Αλνταΐρ, όπως και τον γαλλικής καταγωγής αμυντικό, Ζεμπινά. Σύμφωνα με το νέο κανονισμό ποδοσφαίρου που ισχύει στην Ιταλία για τη ρατσιστική συμπεριφορά, η Λάτσιο κινδυνεύει με αποκλεισμό της έδρας της.
Σε περίπτωση που τιμωρηθεί, δεν θα είναι η πρώτη φορά, αφού έχουν προηγηθεί αρκετές άλλες, που προκλήθηκαν από ανάλογη συμπεριφορά των «Ultras», στους οποίους αποδίδονται σχέσεις με ακροδεξιές πολιτικές ομάδες.
Στο παρελθόν, εκτός από τις αποδοκιμασίες κατά μαύρων παικτών αντίπαλων ομάδων, έχουν αναρτήσει και πανό με συνθήματα υπέρ του Σέρβου «Αρκάν», ο οποίος είχε κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου, ενώ είχαν υψώσει και πορτρέτα του Μπενίτο Μουσολίνι.
Σε ό,τι αφορά το ντέρμπι, που έληξε ισόπαλο 2-2, σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης επεισόδια πριν από την έναρξη, και μεταξύ άλλων τραυματίστηκαν δύο μέλη της ιταλικής τηλεόρασης που κατέγραφαν τα γεγονότα. Ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά αρκετοί αστυνομικοί, και καταστράφηκε ένα αστυνομικό όχημα. Συνελήφθησαν τρεις οπαδοί, ενώ οι Αρχές μέσω βίντεο και φωτογραφιών αναζητούν τους υπαιτίους. Τα επεισόδια δεν συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά μετά τη λήξη του, όταν οι οπαδοί της Λάτσιο εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions