Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Καλύτερα από τα αναμενόμενα τα αποτελέσματα της DaimlerChrysler

Καλύτερα από τα αναμενόμενα τα αποτελέσματα της DaimlerChrysler

Η DaimlerChrysler έδωσε την Τετάρτη στους επενδυτές τα πολυαναμενόμενα καλά νέα, ανακοινώνοντας ότι οι ζημίες της το πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς.

Η DaimlerChrysler έδωσε την Τετάρτη στους επενδυτές τα πολυαναμενόμενα καλά νέα, ανακοινώνοντας ότι οι ζημίες της το πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς.

Συγκεκριμένα, οι λειτουργικές ζημίες της αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθαν στα 3,8 δισ. ευρώ (1,44 τρισ. δρχ.), γεγονός που οφείλεται στις υψηλές δαπάνες για την αναδιάρθρωση των αμερικανικών και ιαπωνικών επιχειρήσεων του ομίλου.


Εξαιρουμένων των δαπανών αναδιάρθρωσης της μονάδας της Chrysler και του ιαπωνικού εταίρου της, Mitsubishi Motors, η DaimlerChrysler ανακοίνωσε ότι οι λειτουργικές απώλειες ήταν ύψους 610 εκατ. ευρώ (231,76 δισ. δρχ.), χαμηλότερες δηλαδή από τις εκτιμήσεις των αναλυτών αλλά και της ίδιας της εταιρείας.


Σημειώνεται ότι στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2000 η εταιρεία είχε καταγράψει κέρδη ύψους 2,5 δισ. ευρώ (949,85 δισ. δραχμές).


Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι οι πωλήσεις της το πρώτο τρίμηνο του 2001 μειώθηκαν κατά 13% στα 35,5 δισ. ευρώ (13,48 τρισ. δρχ.) από 40,9 δισ. ευρώ (15,54 τρισ. δρχ.) την αντίστοιχη περίοδο του 2000.


Νωρίτερα αυτόν το μήνα η DaimlerChrysler είχε προειδοποιήσει ότι αναμένει στο πρώτο τρίμηνο να παρουσιάσει απώλειες ύψους μεταξύ 800 εκατ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ, εξαιρουμένων των δαπανών αναδιάρθρωσης.


Εξαιρουμένων των εφάπαξ κερδών από τόκους και την πώληση της μονάδας τηλεπικοινωνιών Debitel, καθώς και των εφάπαξ δαπανών για φόρους και για το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, η DaimlerChrysler κατέγραψε καθαρές απώλειες ύψους 373 εκατ. ευρώ (141,7 δισ. δρχ.) ή απώλειες 33 σεντς ανά μετοχή.


Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα, η εταιρεία εξέφρασε τη πεποίθηση ότι μπορεί να αυξήσει τα κέρδη της στο τρέχον έτος, λόγω των προσπαθειών της για επάνοδο στην κερδοφορία των επιχειρήσεων Mitsubishi και Chrysler, τα κέρδη των οποίων μειώθηκαν κατά 3,1 δισ. ευρώ (1,17 τρισ. δραχμές).


Σημειώνεται ότι το Φεβρουάριο ο διευθύνων σύμβουλος Γιούργκεν Σρεμπ είχε ανακοινώσει ένα τριετές σχέδιο αναδιάρθρωσης ύψους 3,9 δισ. ευρώ (1,48 τρισ. δρχ.), που στοχεύει στην επάνοδο της ζημιογόνου Chrysler στην κερδοφορία έως το 2003. Το σχέδιο επίσης προβλέπει την περικοπή 35.000 θέσεων εργασίας στην Chrysler και στη ιαπωνική Mitsubishi Motors Corp., που ελέγχεται από την DaimlerChrysler σε ποσοστό 37,5%.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο