Σάββατο 11 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Κοινοτικός ο Κουτλουάι, αντιδρά η ΕΟΚ

Κοινοτικός ο Κουτλουάι, αντιδρά η ΕΟΚ

Το ΑΣΕΑΔ αποφάσισε το πρωί της Παρασκευής ότι ο Ιμπραΐμ Κουτλουάι μπορεί να αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τα χρώματα της ΑΕΚ, ως κοινοτικός, ωστόσο η ομοσπονδία μπάσκετ δεν συμφωνεί. Η αντίδραση της ΕΟΚ είναι έντονη και με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «ανεύθυνη» την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και κάνει λόγο για «διάλυση» του ελληνικού μπάσκετ.

75

Το ΑΣΕΑΔ αποφάσισε το πρωί της Παρασκευής ότι ο Ιμπραΐμ Κουτλουάι μπορεί να αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τα χρώματα της ΑΕΚ, ως κοινοτικός, ωστόσο η ομοσπονδία μπάσκετ δεν συμφωνεί. Η αντίδραση της ΕΟΚ είναι έντονη και με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «ανεύθυνη» την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και κάνει λόγο για «διάλυση» του ελληνικού μπάσκετ.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, το να αγωνιστεί ο άσος της ΑΕΚ, και όχι μόνο, ως κοινοτικός, κάθε άλλο παρά καλό κάνει στην ανάπτυξη του αθλήματος. Και οι αντιρρήσεις που εκφράζουν είναι σαφείς και έντονες. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής η ΕΟΚ αναφέρει τα εξής:


«Το ΑΣΕΑΔ με μια πρωτοφανή διοικητικά, αβάσιμη νομικά, αλλά άκρως προκλητική για το δημόσιο αίσθημα απόφασή του, έκρινε καθ υπέρβαση κάθε δικαιοδοτικής και διοικητικής αρμοδιότητας ότι ο τουρκικής υπηκοότητας καλαθοσφαιριστής Κουτλουάι έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται χωρίς περιορισμό στο εθνικό μας πρωτάθλημα. Η απόφαση αυτή, εκτός των ερωτηματικών σκοπιμότητας τα οποία προκαλεί στη φίλαθλη κοινή γνώμη, έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των ανεύθυνων ενεργειών και αποφάσεων εκείνων που απεργάζονται τη διάλυση του ελληνικού μπάσκετ.


»Επιτέλους, δεν πάει άλλο. Το ερώτημα μεγάλο, ας απαντηθεί: ποιος έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα του εθνικού αναπτυξιακού σχεδιασμού, της εθνικής αθλητικής παραγωγής και της εθνικής αθλητικής και αγωνιστικής εκπροσώπησης εθνικά συγκροτήματα· τα αθλητικά δικαστήρια (ΑΣΕΑΔ) ή οι θεσμικοί φορείς της ελληνικής αθλητικής κοινωνίας (ομοσπονδίες);


»Η απάντηση πρέπει να είναι σαφής, καθαρή και άμεση. Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει την άμεση παρέμβαση κάθε αρμόδιου και ειδικά εκείνων, οι οποίοι έχουν την ευθύνη συγκρότησης αυτού του οργάνου (ΑΣΕΑΔ), το οποίο άλλωστε χαρακτηρίζεται από τις περίεργες αποφάσεις, τις οποίες κατά καιρούς έχει εκδώσει».


Ωστόσο, παρά τις αντιρρήσεις η απόφαση δικαίωσε την ΑΕΚ και τον Κουτλουάι και ο Τούρκος μπασκετμπολίστας ετοιμάζεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο ματς της Κυριακής με το Ηράκλειο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Απριλίου 2026
Cookies