Εμμένουν στο ΧΑΑ οι περισσότεροι Έλληνες επενδυτές Εντός της εβδομάδας ο νέος κανονισμός γι
Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ), παρά τις κατά βάση χαμηλές αποδόσεις των τελευταίων μηνών και τη σχετική ανησυχία των επενδυτών, εξακολουθεί να θεωρείται καλή επιλογή, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που «βλέπουν» διεύρυνση της συμμετοχής τους σε αυτό, όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Ελευθεροτυπία.
Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ), παρά τις κατά βάση χαμηλές αποδόσεις των τελευταίων μηνών και τη σχετική ανησυχία των επενδυτών, εξακολουθεί να θεωρείται καλή επιλογή, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που «βλέπουν» διεύρυνση της συμμετοχής τους σε αυτό, όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Ελευθεροτυπία.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, μόνο ένας στους δέκα επενδυτές έχει απογοητευτεί τόσο από το ΧΑΑ, ώστε να επιθυμεί να αποσύρει τα χρήματά του και να μην ξαναεπενδύσει.
Εν τω μεταξύ, στην περίπτωση που ο γενικός δείκτης ανακάμψει, τότε περίπου έξι στους δέκα επενδυτές θα προχωρήσουν σε ρευστοποίηση των μετοχών τους και θα «βγουν» από τη Σοφοκλέους, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν θα επανέλθουν ή θα μείνουν μακριά από νέες τοποθετήσεις.
Παράλληλα, έξι στους δέκα «παίκτες» της Σοφοκλέους δηλώνουν ότι είτε σίγουρα θα επενδύσουν και πάλι στο ΧΑΑ είτε μάλλον θα επενδύσουν ξανά. Αντίθετα, μόλις τέσσερις στους δέκα εμφανίζονται είτε απόλυτα αρνητικοί για νέες τοποθετήσεις είτε επιφυλακτικοί σχετικά με περαιτέρω επενδύσεις στο χρηματιστήριο.
Κανονισμός για τις εισηγμένες
O νέος κανονισμός για τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά των εισηγμένων εταιρειών θα δημοσιοποιηθεί πιθανότατα εντός της εβδομάδας από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Σταύρο Θωμαδάκη.
Στόχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους το θεσμικό έργο που θα προσδώσει φερεγγυότητα στην κεφαλαιαγορά και θα καταδείξει τα κενά της Σοφοκλέους, ούτως ώστε να ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα εν όψει της αναβάθμισής της, που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2001.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.