Στα ύψη «πέταξε» σήμερα, Τετάρτη, το δολάριο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ έναντι του ευρώ και της δραχμής και ενισχύοντας τις πληθωριστικές πιέσεις που έχει προκαλέσει η άνοδος των τιμών του πετρελαίου.
Στα ύψη «πέταξε» σήμερα, Τετάρτη, το δολάριο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ έναντι του ευρώ και της δραχμής και ενισχύοντας τις πληθωριστικές πιέσεις που έχει προκαλέσει η άνοδος των τιμών του πετρελαίου.
Στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος το δολάριο διαμορφώθηκε στο Fixing στις 408,190 δραχμές, που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ για το εθνικό μας νόμισμα, και την Πέμπτη θα πωλείται από τις εμπορικές τράπεζες προς 411 δραχμές.
Η δραχμή έχει υποχωρήσει έναντι του αμερικανικού νομίσματος κατά 24,28% από τις αρχές του έτους και έχει διολισθήσει έναντι του γεν κατά 17,29%, για να διαμορφωθεί σήμερα στις 378,060 δραχμές/100 γεν.
Σημειώνεται ότι η πιθανή υποχώρηση του ευρώ σε χαμηλότερα επίπεδα θα συμπαρασύρει και τη δραχμή, επιβαρύνοντας έτσι την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους αλλά και των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που έχουν συναφθεί σε δολάρια.
Νωρίς το απόγευμα το δολάριο συνέχιζε ακάθεκτο την ανοδική του πορεία και διαμορφωνόταν στις 409,08 δραχμές.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.