Γενική πρόβα για την εντυπωσιακή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ
Εντυπωσιακή ήταν γενική πρόβα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σίδνεϊ, και οι δεκάδες χιλιάδες θεατές που την παρακολούθησαν δήλωσαν ενθουσιασμένοι. Ωστόσο δεν έλειψαν τα απρόοπτα, αφού από τα πυροτεχνήματα έπιασε φωτιά το γρασίδι έξω από το Ολυμπιακό στάδιο, χωρίς όμως να υπάρξουν ζημιές, όπως ανέφερε η αστυνομία.
75
Εντυπωσιακή ήταν γενική πρόβα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σίδνεϊ, και οι δεκάδες χιλιάδες θεατές που την παρακολούθησαν δήλωσαν ενθουσιασμένοι. Ωστόσο δεν έλειψαν τα απρόοπτα, αφού από τα πυροτεχνήματα έπιασε φωτιά το γρασίδι έξω από το Ολυμπιακό στάδιο, χωρίς όμως να υπάρξουν ζημιές, όπως ανέφερε η αστυνομία.
Για τη γενική πρόβα της εναρκτήριας τελετής εργάστηκαν 8.000 άτομα και συμμετείχαν 27.000 καλλιτέχνες, μέλη χορωδιών και εθελοντές, ενώ περίπου 10.000 θεατές έδωσαν το «παρών» στο Ολυμπιακό στάδιο του Σίδνεϊ.
Οι διοργανωτές δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πρόβα και, όπως υποστήριξαν, αρκεί να γίνουν κάποιες μικρές διορθωτικές κινήσεις για να ξεπεραστούν τα μικροπροβλήματα που παρατηρήθηκαν.
Η φωτιά που έπιασε το γρασίδι γύρω από το χώρο του Ολυμπιακού σταδίου λόγω επίδειξης βεγγαλικών ήταν ουσιαστικά ελάχιστης σημασίας πρόβλημα όπως τόνισαν οι διοργανωτές, αφού δεν προκάλεσε ούτε την παραμικρή καταστροφή.
Προβληματικές οι συγκοινωνίες
Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για τους διοργανωτές αποδείχθηκαν για μία ακόμη φορά οι συγκοινωνίες. Οι δεκάδες χιλιάδες θεατές ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν στο Ολυμπιακό στάδιο.
Τρομερές καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν στις συγκοινωνίες και πολύ έπρεπε να περιμένουν για αρκετά περισσότερο από μισή ώρα μέχρι να φανεί το λεωφορείο.
Την… πάτησε και ο Σάμαρανκ
Θύμα της καθυστέρησης έπεσε και ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ αποφάσισε να πάρει το λεωφορείο, προκειμένου να επισκεφθεί το Ολυμπιακό κέντρο Τύπου.
Ωστόσο, ο κ. Σάμαρανκ μάταια περίμενε έξω από το ξενοδοχείο του να περάσει το λεωφορείο περισσότερο από 25 λεπτά και θυμωμένος αποφάσισε να ακυρώσει την επίσκεψή του.
«Είχα μία σοβαρή συνάντηση και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις το λεωφορείο δεν φαινόταν» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΟΕ και κατέληξε: «Κάτι πρέπει να γίνει για να λυθεί το πρόβλημα».
Ωστόσο, οι διοργανωτές εξήγησαν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν θέμα συγκοινωνιακού προβλήματος, αλλά λάθος συνεννόησης, αφού, όπως υποστήριξαν, ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ περίμενε το λεωφορείο σε λάθος μέρος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Γκολ και highlights από όλα τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «8» του Champions League (vid)
- Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2: Η αποβολή του Κουμπαρσί άνοιξε τον δρόμο για τους φιλοξενούμενους (vid)
- Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ 2-0: Επίδειξη δύναμης από τους πρωταθλητές Ευρώπης (vids)
- Μούρθια – ΠΑΟΚ 89-85: Στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η σερί χρονιά ο «δικέφαλος» (vid)
- Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης: Με 10 οι «Μπλαουγκράνα», προβάδισμα οι Ροχιμπλάνκος! (vids)
- Champions League: Στο 11′ άνοιξε το σκορ η Παρί κόντρα στη Λίβερπουλ (vid)
- Παναθηναϊκός – ΖΑΟΝ το ζευγάρι των τελικών στη Volley League Γυναικών (vid)
- Νίκολιτς: «Αν επιτρέψουμε στη Ράγιο να πιάσει τον ρυθμό της τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442