Η άνοδος του πληθωρισμού δεν θα επηρεάσει τη μείωση των επιτοκίων
Παρά την ανοδική πορεία του πληθωρισμού, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν αναμένεται να αλλάξει το σχεδιασμό της νομισματικής πολιτικής της, η οποία προβλέπει την ταχεία αποκλιμάκωση των επιτοκίων το τελευταίο τετράμηνο του τρέχοντος έτους.
59
Παρά την ανοδική πορεία του πληθωρισμού, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν αναμένεται να αλλάξει το σχεδιασμό της νομισματικής πολιτικής της, η οποία προβλέπει την ταχεία αποκλιμάκωση των επιτοκίων το τελευταίο τετράμηνο του τρέχοντος έτους.
Η δυσάρεστη έκπληξη από την άνοδο του πληθωρισμού κατά 0,2% τον Ιούλιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, φαίνεται ότι δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για την υλοποίηση του προγράμματος της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ετσι, η μείωση των επιτοκίων παρέμβασης θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει προγραμματιστεί, στο τέλος Αυγούστου και το ύψος της θα καθοριστεί από την ΤτΕ, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στη διατραπεζική αγορά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
- Το Spotify τριπλασιάζει τα κέρδη του μετά την αύξηση των τιμών
- Βουτιά υπό το βάρος της τεχνητής νοημοσύνης στη Wall Street
- Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες με καταστροφική περιβαλλοντική μόλυνση εξαιτίας ανάκλησης – δώρο στους ρυπαντές
- Νέο βίντεο της CIA σε YouTube και X με στόχο να προσελκύσει κατασκόπους από την Κίνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442