Οι ηγέτες των αναπτυσσόμενων χωρών επιτίθενται στην παγκοσμιοποίηση
Την αντίδρασή τους στην παγκοσμιοποίηση που προωθούν οι αναπτυγμένες χώρες, η οποία -όπως αναφέρουν- βλάπτει τα συμφέροντα των αναπτυσσομένων χωρών, εξέφρασαν 15 ηγέτες αναπτυσσόμενων χωρών που συνεδριάζουν στο Κάιρο.
Την αντίδρασή τους στην παγκοσμιοποίηση που προωθούν οι αναπτυγμένες χώρες, η οποία -όπως αναφέρουν- βλάπτει τα συμφέροντα των αναπτυσσομένων χωρών, εξέφρασαν 15 ηγέτες αναπτυσσόμενων χωρών που συνεδριάζουν στο Κάιρο.
Oι 15 ηγέτες, οι οποίοι έχουν σχηματίσει από το 1989 ένα άτυπο κλαμπ με την επωνυμία G15, συναντώνται στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, για να συζητήσουν το θέμα της παγκοσμιοποίησης των αγορών αλλά και το πρόβλημα των εξωτερικών χρεών τους. Οι 15 επιθυμούν να διαγραφούν τα χρέη τους, ενώ θεωρούν πως η Νέα Οικονομία που διαμορφώνεται έχει θετικά αποτελέσματα, μέχρι τώρα, μόνο για τους ισχυρούς.
Οπως μετέδωσε το ΒΒC, ο οικοδεσπότης, πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, δήλωσε πως οι νέες τεχνολογίες είναι δυνατόν να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες να καλύψουν την απόσταση που τις χωρίζει από τη Δύση, αλλά παρατηρεί πως μέχρι στιγμής το χάσμα, αντί να μικραίνει, μεγαλώνει.
Τα μέλη της G15 αισιοδοξούν ότι η συνάντησή τους θα αποτελέσει μοχλό πίεσης, εν όψει της συνάντησης των αναπτυγμένων κρατών του G8 στην Ιαπωνία, για να παρθούν αποφάσεις σχετικά με το ακανθώδες θέμα της παραγραφής των χρεών του Τρίτου Κόσμου.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.