Η γαλλική εταιρεία παροχής υπηρεσιών, Viventi, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες για την εξαγορά του 59% της Seagram, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της -μεταξύ των άλλων- την κινηματογραφική και τηλεοπτική εταιρεία Universal Studios και τη δισκογραφική Polygram.
Η γαλλική εταιρεία παροχής υπηρεσιών, Viventi, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες για την εξαγορά του 59% της Seagram, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της -μεταξύ των άλλων- την κινηματογραφική και τηλεοπτική εταιρεία Universal Studios και τη δισκογραφική Polygram.
Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται Viventi Universal, η χρηματιστηριακή της αξία θα φτάνει τα 100 δισ. δολάρια (περίπου 35 τρισ. δρχ.) και η γκάμα των προϊόντων της θα περιλαμβάνει από νερό μέχρι διαδικτυακές υπηρεσίες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, η συμφωνία συγχώνευσης περιλαμβάνει ανταλλαγή μετοχών στη βάση 0,7 μετοχές της Vivendi έναντι μιας της Seagram.
Φιλοδοξία των επικεφαλής της Viventi είναι να ανταγωνισθούν επί ίσοις όροις την America On Line, η οποία, μετά τη συμφωνία συγχώνευσής της με την Time-Warner, απέκτησε τα πρωτεία στον τομέα του Internet και του θεάματος. Με την απόκτηση των Universal Studios από τη Vivendi, το συνδρομητικό κανάλι Canal Plus (του οποίου το μετοχικό κεφάλαιο ελέγχει η Vivendi σε ποσοστό 49%) θα εμπλουτίσει το δικό του κατάλογο ταινιών (περίπου 5.700) με 4.000 ταινίες του Χόλιγουντ για τους 14 εκατομμύρια Ευρωπαίους συνδρομητές του.
Η Vivendi σκοπεύει, επίσης, να παρέχει το κινηματογραφικό και μουσικό υλικό της Seagram σε 80 εκατομμύρια χρήστες, μέσω της πύλης της στο Ιnternet, Vivazzi, η οποία είναι κοινοπραξία της Vivendi και της βρετανοαμερικανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodaphone AirTouch. Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα πουλήσει τον κλάδο τροφίμων και ποτών της Seagram (Absolut Vodka, Chivas Regal), προκειμένου να καλύψει τα χρέη της τελευταίας.
Η Viventi μέχρι πριν από δύο χρόνια ήταν γνωστή ως η γαλλική εταιρεία ύδρευσης, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, στις κατασκευές και τις τηλεπικοινωνίες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας