Καταργείται το τεκμήριο των πιστωτικών καρτών από το 2001
To υπουργείο Οικονομικών προχωρεί από το επόμενο έτος στην κατάργηση του τεκμηρίου δαπανών διαβίωσης που αφορά στις αγορές μέσω πιστωτικών καρτών. Παράλληλα, δρομολογείται η χρήση του πλαστικού χρήματος και για τις συναλλαγές με το Δημόσιο.
To υπουργείο Οικονομικών προχωρεί από το επόμενο έτος στην κατάργηση του τεκμηρίου δαπανών διαβίωσης που αφορά στις αγορές μέσω πιστωτικών καρτών. Παράλληλα, δρομολογείται η χρήση του πλαστικού χρήματος και για τις συναλλαγές με το Δημόσιο.
Η κατάργηση του τεκμηρίου των πιστωτικών καρτών αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών Α.Φωτιάδη, του γενικού γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων Π.Γεωργιάδη, του γενικού γραμματέα της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Ι.Μάνου και άλλων ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου.
Παράλληλα, μελετήθηκε ο τρόπος εισαγωγής της χρήσης των πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές με το δημόσιο τομέα και εξετάστηκαν τα κίνητρα που θα πρέπει να υιοθετήσει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να προωθήσει τη χρήση του πλαστικού χρήματος.
Εν τω μεταξύ, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η τοποθέτηση σε πρώτη φάση σε όλες τις Εφορίες αυτόματων ταμειακών μηχανών, ώστε να αποφευχθεί η μετάβαση των φορολογούμενων στις τράπεζες για ανάληψη μετρητών.
Επίσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εγκατασταθούν στις ΔΟΥ ειδικά μηχανήματα από όπου οι φορολογούμενοι, μέσω χρεωστικής κάρτας, θα μπορούν να εξοφλούν τις φορολογικές τους υποθέσεις. Σημειώνεται ότι οι χρεωστικές κάρτες δεν θα έχουν επιτόκιο, όπως συμβαίνει με τις πιστωτικές. Η χρήση τους θα επιβαρύνει αυτόματα τον τραπεζικό λογαριασμό με τον οποίο θα είναι συνδεδεμένες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας