Προχωρεί η απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών
Η προστασία του δημόσιου συμφέροντος και ο υγιής ανταγωνισμός είναι οι βασικοί άξονες για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας, σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστο Παπουτσή.
Η προστασία του δημόσιου συμφέροντος και ο υγιής ανταγωνισμός είναι οι βασικοί άξονες για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας, σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστο Παπουτσή.
Οι συγκεκριμένες απόψεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας διατυπώθηκαν, τη Δευτέρα, σε ευρεία σύσκεψη με θέμα τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για την ακτοπλοΐα. Σε αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης αλλά και εκπρόσωποι της νομαρχιακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών του Αιγαίου.
Ο Χ.Παπουτσής τόνισε ότι η απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών θα προχωρήσει και το 2004, οπότε και θα ανοίξει η σχετική αγορά. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επισήμανε ότι οι ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες θα πρέπει να ενθαρρυνθούν και να ανανεώσουν το στόλο τους, προκειμένου να ακολουθήσουν τις εξελίξεις της εποχής.
Ο Χ.Παπουτσής τάχθηκε υπέρ της ανάγκης επιδότησης των άγονων γραμμών, ενώ ζήτησε να σταματήσουν οι αποκλεισμοί των λιμανιών, τονίζοντας ότι κανείς δεν θα του υπαγορεύσει σε ποιες εταιρείες θα χορηγηθούν άδειες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας