Νίκη με… καθυστέρηση για την ΑΕΚ
Με τρία τέρματα στην επανάληψη, δύο εκ των οποίων από το... 90 και μετά, η ΑΕΚ πρόσθεσε τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό της και ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση της τέταρτης θέσης που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA, αν και η ευρωπαϊκή... πόρτα μπορεί να ανοίξει για την Eνωση την Τετάρτη, οπότε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος αντιμετωπίζει τον Ιωνικό.
26
Με τρία τέρματα στην επανάληψη, δύο εκ των οποίων από το… 90 και μετά, η ΑΕΚ πρόσθεσε τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό της και ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση της τέταρτης θέσης που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA, αν και η ευρωπαϊκή… πόρτα μπορεί να ανοίξει για την Eνωση την Τετάρτη, οπότε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος αντιμετωπίζει τον Ιωνικό.
Με το μυαλό λοιπόν στο Κύπελλο, η ομάδα του Παθιακάκη παρουσιάστηκε κόντρα στον Απόλλωνα που διψούσε για κάποιο βαθμό, προκειμένου να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη βαθμολογική του θέση στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό στη Β Εθνική.
Ο Ντέμης Νικολαΐδης στο 2ο κιόλας λεπτό είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βάντσικ, με τον τελευταίο όμως να διώχνει τη μπάλα με τα πόδια στο σουτ του κιτρινόμαυρου άσου.
Δέκα λεπτά μετά από την ευκαιρία του Νικολαδη ο Χρήστος Μαλαδένης δεν κατάφερε δύο φορές να βρει δίχτυα. Ο παίκτης της ΑΕΚ, με κοντονική κεφαλιά στο 12 έστειλε την μπάλα να χτυπήσει το δοκάρι ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Πολωνός είπε όχι στο σουτ που επιχείρησε.
Στο 23 ο Βάντσικ αποχώρησε λόγω τραυματισμού δίνοντας τη θέση του στον Τοντόροφ. Ο τελευταίος παρά το γεγονός ότι δεν διέθετε την εμπειρία του Βάντσικ, κράτησε ανέπαφη την εστία του σε αρκετές δύσκολες φάσεις. Γιατί μπορεί από το φάουλ του Πέτκοφ, η μπάλα να κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του, όμως δύο φορές απέναντι στο Νικολαΐδη ήταν εκπληκτικός και με ισάριθμες καλές επεμβάσεις κρατούσε το μηδέν.
Oλα αυτά μέχρι το 65. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Νικολαΐδης συνδυάστηκε με τον Λάκη ο οποίος ανατράπηκε και ο διαιτητής Ευθυμιάδης έδειξε πέναλτι. Στην εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Ντέμης Νικολαΐδης και το 1-0 έγινε πραγματικότητα.
Μετά από το πρώτο γκολ τα υπόλοιπα ήταν τυπική διαδικασία. Στο 90 ο Λάκης με ένα δυνατό σουτ έστειλε απευθείας την μπάλα στα δίχτυα του Τοντόροφ κάνοντας το 2-0, ενώ στις καθυστερήσεις ο Τσίριτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λάιου και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Champions League: Παίκτης της σεζόν ο Κβαρατσχέλια (pic)
- «Μια βαρετή ομάδα»: «Κράξιμο» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Άρσεναλ μετά τον τελικό
- Ο Ίμπον Ναβάρο «κλείνει» στον Ερυθρό Αστέρα κι έτσι «ανοίγει ο δρόμος» για Σπανούλη στον Άρη
- Με τρομερό Μοντέρο, η Βαλένθια διέλυσε τη Μπαρτσελόνα και την άφησε με μειονέκτημα έδρας στα playoffs
- Η μεγαλειώδης φιέστα της Παρί Σεν Ζερμέν: Το Παρίσι υποδέχθηκε την πρωταθλήτρια Ευρώπης (vid+pics)
- Η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε στο «μάτι» τον Ντέκλαν Ράις
- Η… μισή Παρί στην κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν στο Champions League (pic)
- Η υπόσχεση του Φώτη Ιωαννίδη στους οπαδούς της Σπόρτινγκ: «Θα αγωνιστώ για όσα αξίζει ο σύλλογος κι εσείς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442