Νέο Μουσείο Γκούγκενχαιμ στη Νέα Υόρκη
Τα σχέδιά του για το νέο μουσείο της Νέας Υόρκης αποκάλυψε τη Δευτέρα, 17 Απριλίου, το Ιδρυμα Γκούγκενχαιμ. Οπως αναφέρει το ίδρυμα, τα σχέδια για το νέο μουσείο είναι τόσο φιλόδοξα, ώστε τα δύο προηγούμενα μουσεία Γκούγκενχαιμ, της Ν.Υόρκης και του Μπιλμπάο, θα θεωρούνται ξεπερασμένα.
38
Τα σχέδιά του για το νέο μουσείο της Νέας Υόρκης αποκάλυψε τη Δευτέρα, 17 Απριλίου, το Ιδρυμα Γκούγκενχαιμ. Οπως αναφέρει το ίδρυμα, τα σχέδια για το νέο μουσείο είναι τόσο φιλόδοξα, ώστε τα δύο προηγούμενα μουσεία Γκούγκενχαιμ, της Ν.Υόρκης και του Μπιλμπάο, θα θεωρούνται ξεπερασμένα.
Το σχέδιο ανήκει πάλι στον Φρανκ Γκέρι και είναι της ίδιας τεχνοτροπίας με το μουσείο του Μπιλμπάο. Το νέο κτίριο θα μεταμορφώσει την περιοχή γύρω του, τη στιγμή μάλιστα που η συγκεκριμένη περιοχή του Μανχάταν έχει χάσει την αισθητική της αξία, καθώς είναι γεμάτη από ουρανοξύστες και ογκώδη κτίρια.
Οπως αναφέρει η Daily Telegraph, το Ιδρυμα Γκούγκενχαιμ αναζητεί οικονομική και πολιτική στήριξη για την ανάπτυξη των σχεδίων του. Ο εκθεσιακός χώρος του νέου μουσείου, έκτασης περίπου 4.650 τετραγωνικών μέτρων, θα έχει επένδυση από τιτάνιο. Στο μουσείο θα υπάρχουν ένα πορθμείο που θα οδηγεί τους επισκέπτες σε ένα νέο κήπο γλυπτών, στο νησί Γκόβερνορ, θέατρο χωρητικότητας 1.200 θέσεων καθώς και 36 γκαλερί.
Στην καρδιά του μουσείου, όπως και στο Μπιλμπάο, θα υπάρχει αίθριο πλημμυρισμένο από φυσικό φως. Κάτω από το κύριο κτίσμα θα υπάρχουν δημόσιοι χώροι και ένα μεγάλο παγοδρόμιο για το κοινό, όπου θα εκτίθεται γλυπτό του Κλας Ολντενμπεργκ.
Αν πραγματοποιηθούν τα σχέδια του ιδρύματος, το νέο μουσείο θα φιλοξενεί τη μεγάλη συλλογή έργων τέχνης από το 1945 και μετά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και ο ρόλος του Βερολίνου – Τα έμμεσα «καρφιά» σε Αθήνα και Λευκωσία
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαψεύδει στο in η πλευρά Βάρρα ότι έκανε τη διαρροή – Πολιτική κόντρα για το εάν γνώριζε ο Βορίδης
- «Πανδοχείον η Φιλόξενη Ερημία»: Η νέα παράσταση των bizoux de kant στο Hood art space
- Λιτόχωρο: Στην εντατική τουρίστρια μετά από επίθεση αγέλης σκύλων
- Ο Μάικ ΜακΚρίντι των Pearl Jam παρουσιάζει το graphic novel «Farewell to Seasons» μετά από 20 χρόνια δουλειάς
- Τραμπ για Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Νομίζω ότι είναι τραυματισμένος αλλά ζωντανός»
- Ιδού η απορία: Sit-ups ή crunches για πιο δυνατούς κοιλιακούς
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Παρασκευής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442