Με ανατροπή και νίκη γοήτρου αποχαιρετά η Τυνησία το Μουντιάλ της Ρωσίας. Η ομάδα του Ναμπίλ Μααλούλ επικράτησε με 2-1 του Παναμά, παρά το γεγονός ότι στο 33΄ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Μεριά.
Στην επανάληψη η Τυνησία ανέβασε ταχύτητα, πίεσε και με τους Μπεν Γιουσέφ (51΄) και Καζρί (66΄) να βρίσκουν δίχτυα ολοκλήρωσε την ανατροπή και πανηγύρισε τη μοναδική νίκη της στη διοργάνωση, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του 7ου ομίλου.
Στον αντίποδα, ο Παναμάς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση, με τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
Οι Τυνήσιοι, οι οποίοι πανηγύρισαν απόψε την πρώτη νίκη τους σε Μουντιάλ μετά από 40 χρόνια (σ.σ. τελευταία χρονιά ήταν το 1978), είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις επιθετικές τους ενέργειες.
Στο 33΄ μάλιστα είδαν την τύχη να τους γυρνάει την πλάτη και τον Μεριά να χαρίζει με αυτογκόλ το προβάδισμα στον Παναμά. Μπεν Γιουσέφ (39΄) και Τόρες (45΄) προσπάθησαν με χαμένες ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, αλλά ο Παναμάς ήταν αυτός που πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο 1-0.
Στην επανάληψη, η πίεση των Τυνήσιων απέδωσε καρπούς, με τον Καζρί να βγάζει στο 51΄ παράλληλη μπαλιά στο Μπεν Γιουσέφ, ο οποίος με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-1.
Οι Αφρικανοί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και 15 λεπτά μετά την ισοφάριση είδαν τον Χανταντί να μοιράζει την ασίστ στον Καζρί και αυτός με τη σειρά του να σημειώνει την ανατροπή για την Τυνησία (2-1).
Στο 72΄ η ομάδα του Ναμπίλ Μααλούλ είδε το σουτ του Μπαρσένας να καταλήγει στα δίχτυα τους, αλλά το επιθετικό φάουλ του Τεγιάδο στον Μεριά που είχε προηγηθεί ακύρωσε το γκολ.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Ο Μπουσαΐντ αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα (29/12) στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών, ενώ ο Ρέγες συνεχίζει τις επαφές για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού, αριστερού μπακ και χαφ.
Ο συμπαίκτης του Ταϊρίκ Τζόουνς στην Παρτιζάν, Μπρούνο Φερνάντο, κλήθηκε να απαντήσει στα σενάρια που φέρνουν τον Αμερικανό σέντερ στην πόρτα της εξόδου από τη σερβική ομάδα.