Δευτέρα 25 Μαϊου 2026
weather-icon 23o
Νετανιάχου: Διέταξε «αύξηση της πίεσης» στον Λίβανο – Νέα κλιμάκωση

Νετανιάχου: Διέταξε «αύξηση της πίεσης» στον Λίβανο – Νέα κλιμάκωση

Η εντολή Νετανιάχου ήρθε λίγες ώρες αφότου οι ακροδεξιοί υπουργοί του ζήτησαν να επανεκκινήσει τον πόλεμο στον Λίβανο - Εντολές εκκένωσης από το Ισραήλ για πολλές περιοχές

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο στρατός του Ισραήλ θα καταφέρει «ισχυρά πλήγματα« στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι 34 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 62 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες

Ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι το Ισραήλ βρίσκεται «σε πόλεμο» με την οργάνωση, υποστηρίζοντας ότι έχει σκοτώσει 600 μέλη της τις τελευταίες εβδομάδες.

«Θα εντείνουμε τις επιθέσεις μας εναντίον της Χεζμπολάχ και δεν θα σταματήσουμε», δήλωσε.

Τι είχαν δηλώσει νωρίτερα οι ακροδεξιοί υπουργοί του Νετανιάχου

Όπως ανέφεραν οι Times of Israel, οι ακροδεξιοί υπουργοί απαίτησαν από τον Νετανιάχου να ξαναρχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Λίβανο ως απάντηση στις επιθέσεις με drones φορτωμένα με εκρηκτικά από τη Χεζμπολάχ, εν όψει μιας πιθανής συμφωνίας μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ που θα μπορούσε να περιορίσει τη δράση του Ισραήλ κατά της λιβανικής οργάνωσης.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν – Γκβιρ υποστήριξε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρέπει να «ενημερώσει» τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ότι ο πόλεμος στον Λίβανο ξαναρχίζει.

«Δεν πρέπει να εξοικειωθούμε με την πραγματικότητα των drones με εκρηκτικά. Έχει έρθει η ώρα ο πρωθυπουργός να χτυπήσει το χέρι στο γραφείο του Τραμπ και να τον ενημερώσει ότι επιστρέφουμε στον πόλεμο στον Λίβανο», σημείωσε ο Μπεν – Γκβιρ σε ανακοίνωσή του, λίγες ημέρες πριν από τον προγραμματισμένο γύρο συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου στην Ουάσινγκτον.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

«Πρέπει να διακόψουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στον Λίβανο, να κατακτήσουμε το Ζαχράνι και να επιστρέψουμε σε πόλεμο υψηλής έντασης», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε έναν ποταμό βόρεια του Λιτάνι, υπογραμμίζοντας την επιθυμία του να επεκταθεί η περιοχή όπου διεξάγονται πολεμικές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο ακροδεξιός υπουργός είναι αυτός που είχε δημοσιοποιήσει το εξοργιστικό βίντεο με τα βασανιστήρια κατά των ακτιβιστών του Global Sumud Flotilla, πανηγυρίζοντας για τη στάση των ισραηλινών αρχών και προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις.

Ο επίσης ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριχ ζήτησε επιθέσεις στη Βηρυτό, ανακοινώνοντας την έγκρισή του για προϋπολογισμό 2 δισεκατομμυρίων NIS (692,8 εκατομμύρια δολαρίων) για «τεχνολογικές λύσεις στην απειλή των drones».

«Μια στρατηγική απειλή δεν αντιμετωπίζεται μόνο με άμυνα· για κάθε drone με εκρηκτικά, δέκα κτίρια στη Βηρυτό πρέπει να καταρρέουν», δήλωσε ο Σμότριχ.

Νέες εντολές εκκένωσης από τις IDF

Ο αραβόφωνος εκπρόσωπος των IDF, Αβιχάι Αντράεε έχει κάνει σειρά αναρτήσεων σήμερα, γνωστοποιώντας εντολές εκκένωσης του Ισραήλ σε περιοχές του Λιβάνου, αλλά και μεμονωμένα κτίρια.

Δείτε σχετική ανάρτηση του εκπροσώπου των IDF:

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι 34 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 62 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Από την αρχή του πολέμου του Ισραήλ με το Ιράν και την επέκτασή του στον Λίβανο, 3.185 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 9.633 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 25 Μαϊου 2026
Cookies