Τραγωδία στο Τενεσί: Συντριβή ιατρικού ελικοπτέρου με έναν νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες
Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών δήλωσε ότι διερευνά το δυστύχημα. Το ελικόπτερο, ένα Airbus EC130T2, κατασκευάστηκε το 2015.
Ένα ιατρικό ελικόπτερο που εξυπηρετούσε το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt συνετρίβη το Σάββατο στο Τενεσί, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μέλους του πληρώματος και τον σοβαρό τραυματισμό δύο ακόμη.
Το ελικόπτερο συνετρίβη κοντά στην πόλη Λίβανον, περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά του Νάσβιλ, στην κομητεία Γουίλσον, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB). Το χειριζόταν η υπηρεσία Vanderbilt LifeFlight, πάροχος ιατρικών αερομεταφορών που ανήκει στο Ιατρικό Κέντρο του Νάσβιλ.
Η Vanderbilt LifeFlight ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ένα μέλος του πληρώματος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά όταν το ελικόπτερο συνετρίβη το απόγευμα του Σαββάτου. Δεν υπήρχαν ασθενείς στο ελικόπτερο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Goodnight from Tennessee ?????????Please pray for their family and friends! This was only a few miles from my house. One person has died and two others are in critical condition after a LifeFlight helicopter crashed in Wilson County on Saturday afternoon, according to… pic.twitter.com/Xy0LMAldwM
— paula wilson (@pwilsondtf) November 9, 2025
Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών δήλωσε ότι διερευνά το δυστύχημα. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Γουίλσον ανέφερε ότι και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (F.A.A.) διερευνά το περιστατικό.
Το ελικόπτερο, ένα Airbus EC130T2, κατασκευάστηκε το 2015, σύμφωνα με τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα με τους ιστότοπους παρακολούθησης πτήσεων FlightAware και Flightradar24, το ελικόπτερο απογειώθηκε από το κέντρο επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης στις 13:33 και πέταξε για οκτώ λεπτά πριν συντριβεί.
- Οι τρεις μνηστήρες για τον Ολίσε, η κλειστή πόρτα της Μπάγερν και το κλειδί των 200 εκατ. ευρώ
- Βουλιαγμένη: Πότε θα γίνει η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη
- «Η αλήθεια είναι»: Το νεοελληνικό έργο του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
- Διακοπές στην Τήνο: Ο απόλυτος οδηγός για να ζήσεις μία αυθεντική εμπειρία διαμονής στο νησί
- Από τον απομονωτιστή Βανς στο «γεράκι» Ρούμπιο – Ο πόλεμος στο Ιράν φουντώνει τη μάχη διαδοχής του Τραμπ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Στο Υπουργικό η αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι αλλάζει από 1η Απριλίου
- Πες μου τις αγαπημένες σου ταινίες, να σου πω ποιος είσαι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442