Κίνα: Το νεότερο αεροπλανοφόρο της διέσχισε το στενό της Ταϊβάν για δοκιμές
Το νεότερο αεροπλανοφόρο της Κίνας διέσχισε το στενό της Ταϊβάν καθώς υποβάλλεται σε «δοκιμές και γυμνάσια» τα οποία δεν έχουν «κανέναν συγκεκριμένο στόχο», αλλά είναι μέρος «της κατασκευής».
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι το νεότερο αεροπλανοφόρο της, το Φουτζιάν, διέσχισε το στενό της Ταϊβάν για να διεξαχθούν «δοκιμές επιστημονικής έρευνας και αποστολές εκπαίδευσης» στη Νότια Σινική Θάλασσα (φωτογραφία, επάνω, από το Χ @globaltimesnews).
Το Φουτζιάν διέσχισε το στενό της Ταϊβάν στο πλαίσιο δοκιμών «επιστημονικής έρευνας και αποστολές εκπαίδευσης»
«Η υποβολή του Φουτζιάν σε δοκιμές και γυμνάσια (…) είναι φυσιολογικό μέρος της κατασκευής αεροπλανοφόρου και δεν έχει κανέναν συγκεκριμένο στόχο», διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του κινεζικού πολεμικού ναυτικού, ο πλοίαρχος Λενγκ Γκουοουέι, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω WeChat.
Οι κινήσεις στρατιωτικής φύσης στο στενό της Ταϊβάν θεωρούνται γενικά εξαιρετικά ευαίσθητες. Η Κίνα θεωρεί τη νήσο επαρχία της, που εκκρεμεί να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα μετά το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου το 1949. Ασκεί στην Ταϊβάν μεγάλη πίεση, στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική.
Η Κίνα διαθέτει σήμερα δύο – σοβιετικού σχεδιασμού – αεροπλανοφόρα σε υπηρεσία: το Λιαονίνγκ, που αγόρασε από την Ουκρανία το 2000, και το Σαντόνγκ, το πρώτο αεροπλανοφόρο που ναυπηγήθηκε ποτέ στον γίγαντα της Ασίας, σε υπηρεσία από το 2019.
«Αποκλεισμός» της νήσου
Το Σαντόνγκ συμμετείχε τον Απρίλιο σε στρατιωτικά γυμνάσια στο στενό της Ταϊβάν, το σενάριο των οποίων συμπεριλάμβανε τον «αποκλεισμό» της νήσου, σύμφωνα με τη διοίκηση ανατολικού θεάτρου των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας