Γάζα: Ο Καναδάς έχει «πρόθεση» να αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης τον Σεπτέμβριο στον ΟΗΕ
Ο Καναδάς προτίθεται ν’ αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας.
Η κυβέρνηση του Καναδά «έχει την πρόθεση» ν’ αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνι (στη φωτογραφία του Reuters/Patrick Doyle, επάνω).
«Ο Καναδάς έχει την πρόθεση ν’ αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης» κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Πρόκειται γι’ αλλαγή στάσης και πολιτικής στο μεσανατολικό ζήτημα που χαρακτήρισε απαραίτητη για να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα να υπάρξει λύση των δυο κρατών.
«Ο Καναδάς έχει την πρόθεση ν’ αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια της 80ής συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο του 2025», τόνισε ο κ. Κάρνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την αναγγελία από πλευράς χωρών όπως η Γαλλία και η Βρετανία πως θα προχωρήσουν στην ίδια κίνηση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Η λύση των δυο κρατών
Νωρίτερα χθες, οι υπουργοί Εξωτερικών 15 κρατών, ανάμεσά τους και του Καναδά, (Ανδόρα, Αυστραλία, Καναδάς, Φινλανδία, Γαλλία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νέας Ζηλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Αγιος Μαρίνος, Σλοβενία και Ισπανία), με κοινή τους δήλωση από τη Ν. Υόρκη μεταξύ άλλων επαναβεβαίωσαν «την αταλάντευτη δέσμευσή μας στο όραμα της λύσης των δύο κρατών, όπου δύο δημοκρατικά κράτη, το Ισραήλ και η Παλαιστίνη, θα ζουν δίπλα-δίπλα ειρηνικά και με ασφάλεια, εντός αναγνωρισμένων και ασφαλών συνόρων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ» (περισσότερα εδώ).
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης λέει ψέματα με μεγαλύτερη ευκολία από ότι αναπνέει – Ακόμη να ζητήσει συγγνώμη;
- Τι αποκάλυψε ο Λαπόρτα για το συμβόλαιο του Μέσι πριν φύγει από τη Μπαρτσελόνα
- Μαρίνα Σταυράκη: Θύμα ληστείας με απειλή μαχαιριού, της άρπαξαν 34.000 ευρώ σε χρήματα και χρυσαφικά
- Ιράν: Τέσσερις νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου σε αγορά οπωροκηπευτικών
- Θεσσαλονίκη: Απόδραση κρατουμένου από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος
- Athens Plants 500 New Trees in Ilisia Park
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΙΓ’)
- Πίσω στο συνεργείο ο πύραυλος του Artemis ΙI – Τον Απρίλιο η ιστορική επιστροφή της NASA στη Σελήνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442