H είδηση σόκαρε όλους στη Λατινική Αμερική. Η εθνική ομάδα της Βολιβίας βρίσκεται στο επίκεντρο ενός μεγάλου σκανδάλου ντόπινγκ που ενδέχεται να αλλάξει δραματικά την πορεία της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026. Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Ραμίρο Βάκα και Μπόρις Σέσπεντες βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες μετά τον αγώνα με την Ουρουγουάη στις 25 Μαρτίου 2025.
Ο Σέσπεντες, που αγωνίζεται στην Ελβετία με την Yverdon-Sport FC, βρέθηκε θετικός σε ακεταζολαμίδη, ουσία που θεωρείται «μάσκα» άλλων φαρμακευτικών ουσιών. Όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή για τα συμπτώματα του υψομέτρου, χωρίς όμως τη σχετική ιατρική εξαίρεση (TUE), κάτι που προβλέπεται από τον παγκόσμιο κώδικα WADA και επισύρει βαριές ποινές, μέχρι και διετή αποκλεισμό.
Από την πλευρά του, ο Βάκα ανιχνεύθηκε θετικός σε οσταρίνη, μια ουσία που ενισχύει τη μυϊκή μάζα, αν και το δείγμα αφορά αγώνα Copa Libertadores με τον σύλλογό του. Και οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν ήδη τεθεί σε προσωρινή αναστολή συμμετοχής.
Ποινή επτά βαθμών
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο να αφαιρέσει έως και 7 βαθμούς από τη Βολιβία, καθώς οι δύο παίκτες συμμετείχαν σε αγώνες με Κολομβία, Χιλή και Ουρουγουάη. Αυτό θα υποβάθμιζε τη Βολιβία στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, επηρεάζοντας σημαντικά τη μάχη της πρόκρισης, και δίνοντας πλεονέκτημα στη Βενεζουέλα και άλλες ομάδες.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Όσκαρ Βιγέγκας υποστήριξε την ομάδα του, τονίζοντας ότι «λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» και αφήνοντας αιχμές περί πιθανής πρόθεσης να πληγεί η Βολιβία ενόψει κρίσιμων αναμετρήσεων.
Η FIFA δεν έχει ακόμα ανακοινώσει οριστική απόφαση, όμως η έρευνα βρίσκεται στην τελική της φάση και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Το IFAB συνεδριάζει την Τρίτη (20/1) για να εξετάσει να εισάγει αντίστροφη μέτρηση στην εκτέλεση των πλαγίων άουτ και στα χτυπήματα από το τέρμα. Στο τραπέζι κανονισμός για τους τραυματισμούς
Ο Ζοσέ Μουρίνιο έσπευσε να τονίσει στον Βαγγέλη Παυλίδη ότι ο αποκλεισμός της Μπενφίκα από την Πόρτο στο Κύπελλο δεν αποτελεί προσωπική του ευθύνη, μετά τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία που είχε στο 90+1'.
Ποτέ στο παρελθόν από την ΚΕΔ δεν ορίστηκε Τετάρτη, Κυριακή ο ίδιος ξένος διιατητής (Γιούγκ), οι Κουμπαράκης, Τζήλος αντί να τιμωρηθούν μπήκαν ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, άγνωστο με ποια κριτήρια δίνονται διπλοί ορισμοί
LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 18:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για την 11η αγωνιστική της Volley League Ανδρών. Τηλεοπτικά από το ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.