Παρά το γεγονός ότι πήρε με σχετική άνεση το πρώτο σετ, ο Ραφαήλ Παγώνης ηττήθηκε στον τελικό του Wimbledon U14, από τον Αυστριακό, Μόριτς Φράιταγκ (Νο 2 στην Ευρώπη) με 6-4, 1-6, 4-10.
Αξιοποιώντας την ψυχραιμία του στα κρίσιμα σημεία του πρώτου σετ, αλλά και την οξυδέρκεια σε συνδυασμό με την αγωνιστική ωριμότητα του, ο Έλληνας πρωταθλητής, έπαιξε κατά διαστήματα εντυπωσιακό τένις, δείχνοντας ότι εφ΄όσον υπάρξει μία φυσιολογική εξέλιξη στην ζωή και στην καριέρα του, τα επόμενα χρόνια θ’ απασχολήσει έντονα το παγκόσμιο τένις. Κάτι που ασφαλώς, ισχύει και για τον Φράιταγκ.
Η εξέλιξη του αγώνα
Ο «Ράφα», όπως είναι το προσωνύμιο του έφηβου Έλληνα επικεφαλής της ευρωπαϊκής κατάταξης, μπήκε αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο και με το… καλησπέρα «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του στο πρώτο game και προηγήθηκε με 2-0. Στην συνέχεια, οι δύο «μονομάχοι» κράτησαν το σερβίς τους, με αποτέλεσμα ο Παγώνης να πάρει το πρώτο σετ με 6-4.
Ωστόσο, στο δεύτερο σετ, ο Παγώνης έχασε την αυτοσυγκέντρωση του, γεγονός που σε συνδυασμό με την εξαιρετική απόδοση του Φράιταγκ, οδήγησε σε μία άνετη επικράτηση (6-1) του Αυστριακού, ο οποίος έκανε δύο breaks και συγκεκριμένα στο τέταρτο και στο έκτο game.
Ο τίτλος του πρωταθλητή στο κορυφαίο τουρνουά, κρίθηκε στο tie break (σ.σ. στους 10 πόντους), όπου ο Φράιταγκ με… κεκτημένη ταχύτητα από το δεύτερο σετ, αξιοποίησε τις ικανότητες του, αλλά και τα λάθη του Παγώνη, με αποτέλεσμα να φθάσει στον θρίαμβο με 10-4.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.