Είναι ένα πιάτο που αγαπάνε οι μικροί και οι μεγάλοι. Ωστόσο, την ίδια ώρα είναι και μια συνταγή δύσκολη, που οι περισσότεροι από εμάς αποφεύγουμε όπως «ο διάβολος το λιβάνι». Σε αυτό τον… κόσμο μας έβαλε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή τεχνική και μπελαλίδικη: κλασικό παστίτσιο.
Για τον κιμά Σε ένα ζεστό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι, βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά: το μπαχάρι, την κανέλα, μοσχοκάρυδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας στον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
Για τη μπεσαμέλ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για να γίνει το μείγμα (ρου).
Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα (όχι από το ψυγείο), ενώ ανακατεύουμε ταυτόχρονα – αν βγει πολύ υγρό το μείγμα προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να δέσει.
Σο τέλος προσθέτουμε στη ρου το μοσχοκάρυδο και την τριμμένη γραβιέρα.
Για το παστίτσιο Σε ένα ταψί βάζουμε τα μακαρόνια, απλώνουμε από πάνω τον κιμά και ρίχνουμε στο τέλος και τη μπεσαμέλ.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Όταν έχει ετοιμαστεί το παστίτσιο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.