Γάζα: Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων που περίμεναν σε κέντρο διανομής τροφίμων – 23 νεκροί
Σήμερα στη Γάζα έχασαν τη ζωή τους συνολικά 43 άνθρωποι, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας στον θύλακα - Πάνω από 400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τα τέλη Μαΐου
Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 23 Παλαιστίνιους στη Γάζα, αφού άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους που είχε συγκεντρωθεί κοντά σε χώρο διανομής τροφίμων, λένε μάρτυρες και γιατροί. Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας στον παλαιστινιακό θύλακα, συνολικά έχασαν τη ζωή τους σήμερα 43 άνθρωποι.
Εκπρόσωπος του νοσοκομείου al-Awda επιβεβαίωσε ότι μεταφέρθηκαν εκεί 23 πτώματα και πάνω από 100 τραυματίες
Οι 23 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ενώ περίμεναν να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια κοντά στον διάδρομο της Νετζαρίμ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι πηγαίνουν σε διάφορους τομείς του θύλακα, με την ελπίδα να παραλάβουν τρόφιμα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας, άλλοι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πέντε διαφορετικά σημεία από βομβαρδισμούς ή πυρά του Ισραήλ.
Σύμφωνα με το BBC, άρματα μάχης και μη επανδρωμένα αεροσκάφη άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους που βρισκόταν στο κέντρο διανομής που διαχειρίζεται το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ Ανθρωπιστικό Ίδρυμα της Γάζας (GHF). Εκπρόσωπος του νοσοκομείου al-Awda επιβεβαίωσε ότι 23 πτώματα και περισσότεροι από 100 τραυματίες είχαν μεταφερθεί εκεί. Εικόνες από το νοσοκομείο έδειχναν πτώματα να κείτονται στο δάπεδο.
According to #Palestinian media, the Israeli occupation committed a new massacre in Gaza.
As Palestinians were waiting in line for aid distribution in Nuseirat, central #Gaza, Israeli forces opened fire, killing at least 23 starving Palestinians.#Palestine #GazaGenocide pic.twitter.com/lSz4lr7NYR
— Al Mayadeen English (@MayadeenEnglish) June 20, 2025
Το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς αναφέρει ότι περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε παρόμοια περιστατικά από τα τέλη Μαΐου. Τότε ήταν που το GHF ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της διανομής βοήθειας στη Γάζα, σε μια προσπάθεια του Ισραήλ να παρακάμψει τον ΟΗΕ ως κύριο προμηθευτή βοήθειας.
Η κίνηση αυτή ακολούθησε έναν πλήρη τρίμηνο ισραηλινό αποκλεισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν εισήλθε κανένα τρόφιμο στην περιοχή, θέτοντας ολόκληρο τον πληθυσμό σε κρίσιμο κίνδυνο λιμού, σύμφωνα με αξιολόγηση που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ.
Σε όλα σχεδόν τα περιστατικά, μάρτυρες δήλωσαν ότι τα ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ, αν και υπήρξαν επίσης αναφορές για ένοπλους ντόπιους οπλοφόρους που πυροβολούσαν εναντίον του πλήθους, αναφέρει το βρετανικό μέσο.
Την Πέμπτη, τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ενώ περίμεναν βοήθεια, σύμφωνα με διασώστες και γιατρούς. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε στο Reuters ότι «ύποπτοι» είχαν επιχειρήσει να προσεγγίσουν τις δυνάμεις στην περιοχή του Νετσαρίμ και ότι οι στρατιώτες έριξαν προειδοποιητικές βολές.
Γάζα: Κύμα επιθέσεων
Αξιωματούχοι της πολιτικής άμυνας που διοικείται από τη Χαμάς λένε ότι το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει ένα κύμα θανατηφόρων αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα τις τελευταίες ημέρες, μετά από μια σύντομη ανάπαυλα στις αεροπορικές επιχειρήσεις που συνέπεσε με την κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν.
Τοπικές πηγές εικάζουν ότι τα νέα πλήγματα μπορεί να συνδέονται με τη στόχευση εγκαταστάσεων ασφαλείας της Χαμάς, τα οποία πρόσφατα επανεμφανίστηκαν σε διάφορα τμήματα της Γάζας, προσπαθώντας να επανακτήσουν τον έλεγχο. Οι κινήσεις αυτές φαίνεται να έχουν συγχρονιστεί με την προσωρινή χαλάρωση της ισραηλινής εναέριας επιτήρησης λόγω της ταυτόχρονης στρατιωτικής εστίασης στο Ιράν.
Τουλάχιστον 55.706 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την 7η Οκτωβρίου 2023, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 15.000 παιδιών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της περιοχής που διοικείται από τη Χαμάς.
- Θεσσαλονίκη: 45χρονος επαίτης γρονθοκόπησε δύο γυναίκες μετά από καυγά
- Greece: Turning Every POS into a Cash Hub
- Ο χριστουγεννιάτικος οδηγός αγοράς για όλους τους τύπους δώρων
- YOUR SANTA IS HERE και το δώρο που σου αξίζει είναι η ελευθερία να κινείσαι όπως θέλεις
- Η Lotte Betts-Dean, οι δυσκολίες στην Ελλάδα και το μέλλον: Ο Δημήτρης Σουκαράς μεγάλωσε μέσα στη μουσική
- Άτυχος ο Τζίμας: Πολύ σοβαρός ο τραυματισμός του, χάνει την υπόλοιπη σεζόν (pics)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση της ΔΑΟΕ στην Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις – 15 συλλήψεις
- Θάνος Μικρούτσικος: Η εξομόλογηση της συζύγου του για τον χωρισμό τους και την πολιτική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442