Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Ίντερ, Ερνέστο Πελεγκρίνι – Με μαύρα περιβραχιόνια στον τελικό (pics)
Λίγες ώρες πριν διεξαχθεί ο τελικός του Champions League, ανάμεσα στην Ίντερ και την Παρί Σεν Ζερμέν (31/5 22:00 MEGA) οι «νερατζούρι» βυθίστηκαν στο πένθος και θα παίξουν με μαύρα περιβραχιόνια.
Η Ίντερ και η Παρί Σεν Ζερμέν θα μονομαχήσουν μεταξύ τους στον μεγάλο τελικό του Champions League (31/5 22:00 MEGA) για τη σεζόν 2024-25, με έπαθλο το «στέμμα» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Η ιταλική ομάδα όμως, βυθίστηκε στο πένθος ανήμερα του τελικού του Champions League, καθώς έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρός της, Ερνέστο Πελεγκρίνι, ο οποίος έμεινε στα καθήκοντά του για έντεκα χρόνια (1984 – 1995).
Οι «νερατζούρι» υπό την ηγεσία του κατέκτησαν ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα UEFA. Οι παίκτες το Σιμόνε Ιντζάγκι θα φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη του, όπως αναφέρει η gazzetta dello sport.
«Ο πρόεδρος Ερνέστο Πελεγκρίνι μας άφησε. Για έντεκα χρόνια ηγήθηκε της Ίντερ με σοφία, τιμή και αποφασιστικότητα, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία του συλλόγου μας», έγραψε ο σύλλογος των «νερατζούρι» στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η Ιντερ και όλοι οι νερατζούρι συσπειρώνονται γύρω από την οικογένειά του».
Ποιος ήταν ο Ερνέστο Πελεγκρίνι
Επιχειρηματίας στον τομέα της εστίασης, γεννήθηκε στο Μιλάνο στις 14 Δεκεμβρίου 1940. Τον Ιανουάριο του 1984 αγόρασε την Ίντερ από τον Ιβανόε Φραιτσόλι, και υπό τη διεύθυνσή του έφτασαν στο Μιλάνο οι Ρουμενίγκε, Ματέους, Κλίνσμαν και Μπρέμε.
Μεταξύ των επιτυχιών είναι το ρεκόρ Scudetto τη σεζόν 1988-1989 (58 βαθμοί, εκείνη την εποχή μια νίκη άξιζε μόνο 2 βαθμούς), το Κύπελλο UEFA του 1991 που έβαλε τέλος σε μια 26χρονη ξηρασία στην Ευρώπη και στη συνέχεια ένα ακόμη Κύπελλο το 1994.
Τον Φεβρουάριο του 1995 η πώληση των μετοχών στον Μάσιμο Μοράτι. Το 2020, οι «νερατζούρι» ενέταξαν τον Πελεγκρίνι στο Hall of Fame του συλλόγου, απονέμοντάς του το Ειδικό Βραβείο.
E morto #ErnestoPellegrini, a 84 anni. Proprio oggi. Presidente dal 1984 al 1995, ha rappresentato un epoca, costruito l’#Inter dei record e non ha mai abbandonato il sogno di riprendere il club. Ha creato una ONLUS per aiutare le persone in difficoltà. Una persona di valore. pic.twitter.com/TCqYqOAE0M
«Την ίδια μέρα μιας ξεχωριστής εκδήλωσης για την Ίντερ σου, Ερνέστο, ήθελες να φύγεις. Την αγαπούσες τόσο πολύ», έγραψε ο Άλντο Σερένα στο «X», συνοδευόμενος από μια φωτογραφία της ομάδας των «νερατζούρι» με το ιταλικό Super Cup να κατακτά το 1989.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.