Ουκρανία: Το Κίεβο δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα συμμετάσχει σε συνομιλίες με τη Ρωσία στην Κωνσταντινούπολη
Η Ουκρανία δεν έχει απορρίψει την πρόταση της Ρωσίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει επισήμως ότι θα συμμετέχει στις συνομιλίες στις 2 Ιουνίου
Η Ουκρανία θέλει να δει ένα κείμενο που θα παρουσιάζει τις προτάσεις της Ρωσίας για τη συμφωνία ειρήνης προτού στείλει αντιπροσωπεία για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Σιμπίχα.
Η Μόσχα περιμένει την απάντηση του Κιέβου
Η Ρωσία έχει πει πως ετοιμάζεται να στείλει διαπραγματευτική ομάδα για να συναντηθεί με μια αντίστοιχη ουκρανική στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου, όμως το Κίεβο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη αν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες.
«Είναι σημαντικό να λάβουμε από πριν το έγγραφο», λέει η Ουκρανία
Σε συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, που επισκέπτεται το Κίεβο, ο Σιμπίχα δεν αποκάλυψε αν η Ουκρανία θα λάβει μέρος.
Η ανάρτηση του Σιμπίχα για τη συνάντηση με τον Φιντάν:
Glad to welcome my Turkish counterpart and friend @HakanFidan in Kyiv.
I thanked Türkiye for its support for Ukraine and genuine efforts to advance peace. We especially value President Erdogan’s important role in them.
I appreciate Minister Fidan informing me about the outcomes… pic.twitter.com/p2rxosS5F6
— Andrii Sybiha 🇺🇦 (@andrii_sybiha) May 30, 2025
«Για να είναι η επόμενη σχεδιαζόμενη συνάντηση ουσιαστική και να έχει νόημα, είναι σημαντικό να λάβουμε από πριν ένα έγγραφο ώστε η αντιπροσωπεία που θα συμμετάσχει να έχει την εξουσιοδότηση να συζητήσει τις σχετικές θέσεις», δήλωσε ο Σιμπίχα στους δημοσιογράφους.
Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ είπε πως, μέχρι τώρα, η Ουκρανία δεν έχει λάβει το μνημόνιο που αναμένει από τους Ρώσους διαπραγματευτές το οποίο περιλαμβάνει τις προτάσεις τους για συζήτηση στις συνομιλίες.
Ο Σιμπίχα δεν εξήγησε τι θα κάνει το Κίεβο αν δεν λάβει το ρωσικό έγγραφο, ούτε έθεσε προθεσμία για την παραλαβή του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
- Με συνελεύσεις στα μπλόκα οι αγρότες αποφασίζουν τα επόμενα βήματα – «Απογοητευτική» η συνάντηση με Μητσοτάκη
- Η «Ιθάκη» ξυπνά τη «μνήμη χρυσόψαρου»: Στόχος της Καρυστιανού ο Τσίπρας – Χτυπά από… δεξιά (μόνο)
- Μητσοτάκης: Να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΠΑ
- Παύλος Μάτεσις: Πολλοί οι ασχημονούντες και οι βοώντες
- Ο Κωστούλας έχει σηκώσει στο… πόδι τα social media: «Η Ελλάδα αξίζει να πάρει πίσω τα Ελγίνεια Μάρμαρα»
- Εύβοια: Εγκλωβίστηκαν δύο νεαροί λόγω της έντονης χιονόπτωσης
- «Εκθεση ιδεών» και κατηγορίες για «διαστρέβλωση» από την Καρυστιανού μετά τις επικίνδυνες δηλώσεις της για τις αμβλώσεις
- Greece Holds Firm as a Top Mediterranean Travel Choice
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442