Κασμίρ: 8 νεκρούς ανακοινώνει το Πακιστάν και τουλάχιστον 3 η Ινδία από τις μεταξύ τους συγκρούσεις
Οκτώ άμαχους νεκρούς ανακοίνωσε το Πακιστάν, ανάμεσά τους κοριτσάκι 3 ετών, και τουλάχιστον 3 η Ινδία από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αυτών των δυο πυρηνικών δυνάμεων.
Οκτώ άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε «24 πλήγματα» των ενόπλων δυνάμεων της Ινδίας σε «έξι τοποθεσίες» στο Πακιστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού, ο στρατηγός Αχμεντ Τσόντρι (φωτογραφία, επάνω, από το Χ, @AFpost).
Νωρίτερα επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για τρεις νεκρούς. Ο στρατηγός Τσόντρι πρόσθεσε πως τραυματίστηκαν άλλοι 35 άνθρωποι και δυο ακόμη είναι αγνοούμενοι.
Ο ανώτατος αξιωματικός διευκρίνισε πως «κοριτσάκι τριών ετών» βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς σε τζαμί στην Μπαχαβαλπούρ, στο πακιστανικό Παντζάμπ.
Οι ινδικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρών του πακιστανικού πυροβολικού εναντίον τομέων του Κασμίρ.
Νωρίτερα, πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters στην ινδική αστυνομία ανέφερε πως τα πυρά συνεχίζονταν κατά μήκος μεγάλου μέρους της λεγόμενης γραμμής ελέγχου — των de facto συνόρων — στο Κασμίρ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Ελπίδες Τραμπ…
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε νωρίτερα πως ελπίζει ότι οι εχθροπραξίες που ξέσπασαν ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν «θα τελειώσουν πολύ γρήγορα».
«Είναι κρίμα, άκουσα γι’ αυτό», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος στο Οβάλ Γραφείο. «Ξέρετε, πολεμάνε εδώ και δεκαετίες και αιώνες εκεί πέρα, αν το σκεφτείτε», συνέχισε και πρόσθεσε «απλώς ελπίζω πως αυτό θα τελειώσει πολύ γρήγορα».
Η Ουάσιγκτον είχε ήδη καλέσει το Νέο Δελχί και το Ισλαμαμπάντ να εργαστούν για να εξευρεθεί «υπεύθυνη λύση» στις διαφορές τους.
- LIVE: Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου
- Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά: Κοσμοπλημμύρα στο κέντρο της Αθήνας για τα δώρα των εορτών
- «Ο πιο γενναίος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ»: Πέθανε η αδελφή του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αντέλια Ζάιντλερ, σε ηλικία 65 ετών
- Κρήτη: Στο νοσοκομείο δύο ανήλικα αγόρια λόγω κατανάλωσης αλκοόλ – Δύο συλλήψεις
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Ξενοφών Ζηκίδης
- Ντεμπούτο για τον Μόρις στον Ολυμπιακό: Η 12άδα με τον Κολοσσό
- Φοινικούντα: «Ο γιος μου είναι αθώος» – Τι λέει ο πατέρας του 22χρονου που συνελήφθη
- Τσουκαλάς: Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί σε δύο Ελλάδες – Οι λίγοι καλοπερνούν, οι πολλοί αγκομαχούν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 21.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)



![Δημόσιο Χρέος: Γιατί «κατεβάζει» την παραγωγικότητα στην Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/debt-300x300.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442