Γκουαρντιόλα: «Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψει ο Ρόδρι»
Άγνωστο παραμένει για τον Πεπ Γκουαρντιόλα το πότε θα επιστρέψει στη δράση ο νυν κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας», ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού σε αγώνα εναντίον της Άρσεναλ στις 22 Σεπτεμβρίου.
«Δεν είμαι γιατρός», απάντησε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, όταν ρωτήθηκε σήμερα (1/5) σχετικά με την πιθανή πρόωρη επιστροφή του Ρόδρι, ο οποίος υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο τον Σεπτέμβριο.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Ρόδρι επέστρεψε στην προπόνηση. Μόλις ο φυσιοθεραπευτής και ο γιατρός πουν «ο Ρόδρι μπορεί να αρχίσει να παίζει για λίγα λεπτά», θα αρχίσει να παίζει ξανά. Αλλά οι γιατροί πρέπει να μου το πουν», είπε ο Γκουαρντιόλα σε συνέντευξη Τύπου.
Ο σοβαρός τραυματισμός κόντρα στην Άρσεναλ
Ο 28χρονος αμυντικός μέσος, νυν νικητή της «Χρυσής Μπάλας», υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου σε αγώνα εναντίον της Άρσεναλ στις 22 Σεπτεμβρίου.
Ο σύλλογος αρχικά ανακοίνωσε το τέλος της σεζόν για τον Ισπανό, αλλά η επιστροφή του στην προπόνηση έχει δώσει αισιοδοξία στους οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι.
Η ομάδα του Γκουαρδιόλα αγωνίζεται στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στις 17 Μαΐου και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων αυτό το καλοκαίρι.
«Ήταν ένας δύσκολος τραυματισμός, είπαν οι γιατροί ότι θα μείνει επτά έως έντεκα μήνες εκτός, λίγο πολύ. Αισθάνεται πολύ καλά, προπονείται κάθε μέρα, αλλά πρέπει να αποφύγουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω ή να τραυματιστεί ξανά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», πρόσθεσε ο Γκουαρντιόλα.
«Το πιο σημαντικό είναι να κάνει μια προπόνηση, μετά άλλη μια, και να νιώθει όλο και καλύτερα κάθε φορά», είπε, λέγοντας ότι είναι αδύνατο, να προβλέψει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.
Η απουσία του Ρόδρι, πρωταθλητή Ευρώπης το περασμένο καλοκαίρι με την Ισπανία, έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση της Μάντσεστρ Σίτι. Ο σύλλογος είναι τέταρτος στην Premier League μετά από 34 αγώνες, χωρίς να έχει εξασφαλίσει ότι θα τερματίσει ανάμεσα στους πέντε πρώτους για το Champions League.
Η Σίτι υποδέχεται (2/5) τη Γουλβς σε αγώνα της 35ης αγωνιστικής. Από τον αγώνα πιθανότατα θα απουσιάσει και ο επιθετικός Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος έχει τεθεί εκτός λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο από τα τέλη Μαρτίου, είπε ο Γκουαρντιόλα.
«Είναι καλύτερα», αλλά «δεν νομίζω» ότι θα είναι παρών την Παρασκευή (2/5), απάντησε.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η Βαλένθια άντεξε μέχρι το 64' απέναντι στη Ρεάλ, στο Μεστάγια, όχι όμως παραπάνω. Καρέρας (65') και Εμπαπέ (90+1') «λύτρωσαν» τη «βασίλισσα» η οποία νίκησε με 2-0 και πλησίασε ξανά στην κορυφή.
Παρόλα αυτά η Γιουβέντους κινδυνεύει να βρεθεί εκτός τροχιάς εξόδου στο Champions League καθώς η Ρόμα μπορεί να την πιάσει στην τέταρτη θέση. Η «Μεγάλη Κυρία» έχανε 2-0
Ως το τέλος θα δοθεί η φετινή μάχη του τίτλου της Super League, όπως δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.