Ο Φάμελλος συναντήθηκε με τον Χαρδούβελη – «Να ενισχυθεί το ποσοστό του Δημοσίου στην Εθνική Τράπεζα»
«Με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, δεν συμβάλλει η Εθνική Τράπεζα ώστε να υπάρχει καλύτερος ανταγωνισμός και μεγαλύτερη υποστήριξη στην οικονομία και στην κοινωνία», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Σωκράτης Φάμελλος
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Γκίκα Χαρδούβελη, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το κόμμα για τον τραπεζικό τομέα.
Μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε σε δηλώσεις του πως «στην Εθνική Τράπεζα, όπου έχει υψηλό ποσοστό μετοχών το Δημόσιο, θα έπρεπε να αξιοποιηθεί το ποσοστό του Δημοσίου και να ενισχυθεί ώστε να έχει στρατηγικό ρόλο και στη διοίκηση της Τράπεζας».
Όσα ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος στις δηλώσεις του:
«Ολοκληρώσαμε σήμερα τις συναντήσεις μας, με τη συζήτηση με τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο: Η υψηλότατη κερδοφορία των τραπεζών δεν αντιστοιχεί στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, ενώ θα έπρεπε να συμβάλουν με τον αναπτυξιακό τους ρόλο και προφανώς με τη βιωσιμότητά τους, έτσι ώστε να είναι βιώσιμη και η οικονομία και η κοινωνία.
Ιδιαίτερα στην Εθνική Τράπεζα, όπου έχει υψηλό ποσοστό μετοχών το Δημόσιο, θα έπρεπε να αξιοποιηθεί το ποσοστό του Δημοσίου και να ενισχυθεί ώστε να έχει στρατηγικό ρόλο και στη διοίκηση της Τράπεζας.
Δηλαδή, η Εθνική Τράπεζα να συμβάλλει, ώστε να έχουμε μικρότερη ψαλίδα επιτοκίων, χαμηλότερες προμήθειες και υποστήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας.
Με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, δεν συμβάλλει η Εθνική Τράπεζα ώστε να υπάρχει καλύτερος ανταγωνισμός και μεγαλύτερη υποστήριξη στην οικονομία και στην κοινωνία. Και αυτό είναι ταυτόχρονα και οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, αλλά και πολιτικό πρόβλημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα έχει ολοκληρωμένες προτάσεις έτσι ώστε να έχουμε και βιώσιμο τραπεζικό τομέα, αλλά να έχουμε ταυτόχρονα βιώσιμη οικονομία και βιώσιμη κοινωνία. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης ούτε θέλει, ούτε μπορεί».
Δείτε βίντεο:
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει αναλάβει από την Πολιτική Γραμματεία τον τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, Χάρης Μαμουλάκης.
- Οι ισχυροί γύρω από τον Έπσταϊν: Τραμπ, Κλίντον, Μπάνον σε νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν είναι ευχάριστο που ο Ελ Κααμπί θα φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής»
- Δήλωναν ανύπαρκτα χωράφια στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Σημαίνον στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, Μύρωνας Χιλετζάκης
- Ο Βίμ Βέντερς είναι ο νέος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Berlinale – «Φωτίζει την αναζήτηση μας για σύνδεση»
- UEFA: Υποβιβάστηκε ο Σιδηρόπουλος από την ελίτ κατηγορία
- Τι οφέλη προσφέρει η ιατρική κάνναβη; Μπορεί και κανένα, δείχνει η βιβλιογραφία
- Χολαργός: Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά του 14χρονου
- Νέα Ιωνία: Χειροπέδες σε οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα από σπίτι ηλικιωμένων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442