Δημοσκόπηση: Εννιακομματική Bουλή, χάνει δυναμική το ΠΑΣΟΚ, ενισχύεται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε για Τασούλα
Άνοδο της τάξης των 2,5 μονάδων καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για τη ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ να σημειώνει υποχώρηση των ποσοστών του, ενώ εμφανίζονται ενισχυμένοι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ
Άνοδο 2,5 μονάδων για τη ΝΔ, σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου, κατέγραψε η Alco σε δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, με την επόμενη Βουλή να εμφανίζεται εννιακομματική.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 12 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταγράφει υποχώρηση κατά 1,4 μονάδες, ενώ ενισχυμένοι εμφανίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Τα πράγματα αντιστρέφονται, ωστόσο, όσον αφορά τη συσπείρωση των κομμάτων, αφού το ΠΑΣΟΚ έχει εντυπωσιακό ποσοστό που φθάνει το 91%, η Νέα Δημοκρατία 64% και ο ΣΥΡΙΖΑ 43%.
Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ εμφανίζεται τρίτη πολιτική δύναμη, ενώ το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη μπαίνει οριακά στη Βουλή με ποσοστό 3%.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, επί των εγκύρων, τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα ακόλουθα:
ΝΔ 26,5% ΠΑΣΟΚ 14,5% ΚΚΕ 8,6% ΣΥΡΙΖΑ 7,7% Ελληνική Λύση 7,7% Φωνή Λογικής 4,9% Πλεύση Ελευθερίας 4,3% Νίκη 3,4% Κίνημα Δημοκρατίας 3% ΜέΡΑ25 2,6% Νέα Αριστερά 1,2%
Τι απαντούν οι πολίτες για την υποψηφιότητα Τασούλα
Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα του Κώστα Τασούλα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 43% δηλώνει ότι διαφωνεί με την επιλογή του, ενώ το 34% συμφωνεί.
Υψηλά ποσοστά αποδοχής εξασφαλίζει ο κ. Τασούλας, όπως ήταν αναμενόμενο, στο δεξιό (65%) και το κεντροδεξιό (66%) κοινό, ενώ όσοι δηλώνουν «κεντρώοι» διαφωνούν με την επιλογή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 46%.
Χαμηλή αποδοχή καταγράφει στο κεντροαριστερό (15%) και αριστερό (10%) κοινό.
Ωστόσο, το 42% δηλώνει ότι ο Κώστας Τασούλας θα ανταποκριθεί με επάρκεια στις απαιτήσεις του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, με το 34% να διαφωνεί.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ρόλος του ΠτΔ χαρακτηρίζεται από το 62% των ερωτηθέντων ως «καθόλου», και «λίγο» σημαντικός.
Παράλληλα, το 63% δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται για το πρόσωπο του ΠτΔ.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας