Hellenic Train: Τι απαντά για το ατύχημα με τον παντογράφο στον συρμό του Προαστιακού στο αεροδρόμιο
Η Hellenic Train κυκλοφόρησε ανακοίνωση για το νέο σοβαρό περιστατικό στον Προαστιακό και συγκεκριμένα στον σταθμό του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Νέο ατύχημα στον Προαστιακό έγινε σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, με τη Hellenic Train να εκδίδει ανακοίνωση μετά και την καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Έλξης Προσωπικού για το σοβαρό περιστατικό.
Το ατύχημα στον προαστιακό έγινε αρχικά γνωστό μέσα από ανακοίνωση του σωματείου των μηχανοδηγών
Η εταιρεία σημειώνει ότι: «Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι σήμερα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια δρομολογίου του Προαστιακού από τον Πειραιά προς το Αεροδρόμιο, σημειώθηκε πτώση του παντογράφου στη στάση του αεροδρομίου. Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά την άφιξη του συρμού στην αποβάθρα για την αποβίβαση των επιβατών.
Ο παντογράφος είναι ο μηχανισμός που συνδέει τον συρμό με την εναέρια ηλεκτροφόρα γραμμή, εξασφαλίζοντας την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας».
Στη συνέχεια η εταιρεία σημειώνει ότι: «Χάρη στην άμεση και αποτελεσματική αντίδραση του προσωπικού της Hellenic Train, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε χωρίς κανένα απρόοπτο, με γνώμονα την ασφάλεια τόσο των επιβατών όσο και του προσωπικού.
Η εταιρεία προχωρά, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, στη διερεύνηση του περιστατικού προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του συμβάντος».
Τι κατήγγειλε το σωματείο των μηχανοδηγών – «Καρφιά» για τη διοίκηση της Hellenic Train
«Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα σήμερα στον σταθμό του αεροδρομίου καθώς ο παντογράφος συρμού εκτοξεύτηκε κυριολεκτικά στην αποβάθρα μπροστά στους τρομοκρατημένους επιβάτες.
Την ώρα που συμβαίνουν αυτά η Διοίκηση της Hellenic Train οδηγεί τις απεργίες μας στα δικαστήρια και τα διευθυντικά στελέχη της (πρόσφατα διαφημισμένα στον ηλεκτρονικό Τύπο) ασχολούνται μόνο με ρουσφετολογικές τοποθετήσεις. Τα συγχαρητήρια μας λοιπόν, η ελληνική κοινωνία βλέπει πού οδηγούν τον ελληνικό σιδηρόδρομο», τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης.
Η σχετική ανάρτηση του σωματείου των μηχανοδηγών στο Facebook:
- Αναστάτωση στον Πειραιά: Ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο λόγω βλάβης – Το προσέδεσαν ρυμουλκά
- Παναθηναϊκός: Φτάνει στην Αθήνα μέσα στην ημέρα ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις
- Διάσκεψη Μονάχου: «Μας έτεινε το χέρι αντί να μας ρίξει γροθιά, αλλά τίποτα δεν άλλαξε» – Δεν έπεισε ο Ρούμπιο
- Κατάκολο: Ειδικό συνεργείο για την απομάκρυνση του βράχου που αποκολλήθηκε – Εκκενώθηκαν δέκα κατοικίες
- Καίτη Γαρμπή: «Έχει ωραίες φωνές, αλλά για τη συνθήκη της Eurovision θα είναι πάρα πολύ καλός ο Akylas»
- Ανδρουλάκης σε ΚΟΕΣ: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να τελειώσουμε οριστικά με το «επιτελικό κράτος»
- Τα νεότερα για τον Μουστάφα Φαλ: Το χρονοδιάγραμμα επιστροφής και η τελευταία κενή θέση στη Euroleague (vid)
- Κομισιόν: Καμπανάκι για το ελληνικό χρέος – Πώς μπορεί να γίνει επικίνδυνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442