Όλοι ξέρουμε ότι στις γιορτές το παρακάνουμε λίγο στο φαγητό – και καλά κάνουμε. Ωστόσο, επειδή πλησιάζουν και τα τραπέζια της Πρωτοχρονιάς, καλό είναι να κάνουμε ένα διάλειμμα. Για αυτό ακολουθούν δύο συνταγές, υγιεινές και ελαφριές, που έφτιαξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην κουζίνα του «Buongiorno» – ταμάμ για μετά τις κραιπάλες των Χριστουγέννων.
Για το σερβίρισμα: 50 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο 1 αγγούρι 1 αβοκάντο
Το μυστικό
Σύμφωνα με τον σεφ, όταν το buddha bowl είναι έτοιμο, δεν τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αλλά τα τρώμε ένα ένα.
Η διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τα noodles ρυζιού και προσθέτουμε καυτό νερό από τον βραστήρα.
Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμύδι, λίγο πιπεριά τσίλι και λίγο κόλιανδρο.
Προσθέτουμε λίγο σόγια και με αυτόν τον τρόπο έχουμε φτιάξει τη βάση του buddha bowl.
Μετά έχουμε δύο επιλογές: ή στο μπολ στημάρουμε τα λαχανικά ή απλά τα έχουμε βράσει από πριν – στη συγκεκριμένη περίπτωση πήγαμε με τη δεύτερη επιλογή.
Για το dressing: Σε ένα μίξερ βάζουμε φυστικοβούτυρο, σόγια, μέλι, λίγο ξύδι, λίγο σησαμέλαιο και ανακατεύουμε.
Για το κοτόπουλο: Το κοτόπουλο, αφού το έχουμε βράσει, το περιχύνουμε με το dressing. Αν δεν το θέλουμε βραστό, τότε βάζουμε πάνω από το κοτόπουλο το dressing και το ψήνουμε στον φούρνο.
Στήσιμο buddha bowl: Αφού τα noodles είναι έτοιμα τα βάζουμε ως βάση στο πιάτο.
Και μετά παίρνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά – αρακά, καρότα, κουνουπίδι- και τα τοποθετούμε γύρω – γύρω πάνω στα noodles..
Τέλος περιχύνουμε το dressing πάνω από όλα τα υλικά.