Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην 13η θέση της League Phase του Conference League και στην κλήρωση που έγινε πριν από λίγο στη Νιόν, βγήκε ο αντίπαλός του για την φάση των «16» της διοργάνωσης.
Οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν την Βίκινγκουρ για τα playoffs, με φόντο την πρόκριση στους «16» του Europa Conference League. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, Ρέικιαβικ, στις 13 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (20 του μήνα) στο ΟΑΚΑ. Οι ώρες θα ανακοινωθούν από την UEFA το προσεχές χρονικό διάστημα.
Μάλιστα αν ο Παναθηναϊκός περάσει από τη φάση των «16», τότε ο επόμενος αντίπαλος θα είναι μια εκ των Φιορεντίνα ή Ραπίντ Βιέννης, σε ένα αν μη τι άλλο δύσκολο μονοπάτι, ειδικά αν πέσει πάνω στους «βιόλα», που έχουν φτάσει σε δύο σερί τελικούς, με τον περσινό να τον χάνουν στην «Opap Arena» από τον Ολυμπιακό, στην ιστορικότερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.
Εκτός από το ζευγάρι του Παναθηναϊκού προέκυψαν ακόμη επτά, από τα οποία το βράδυ της 20ης Φεβρουαρίου θα βγουν οι οκτώ συνολικά ομάδες, που θα συναντήσουν στη φάση των 16 τις Τσέλσι, Γκιμαράες, Φιορεντίνα, Ραπίντ, Τζουργκάρντεν, Λουγκάνο, Λέγκια και Σερκλ Μπριζ, οι οποίες κατέλαβαν τις πρώτες οκτώ θέσεις της League Phase και προκρίθηκαν άνευ ενδιάμεσου γύρου στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι ώρες θα ανακοινωθούν από την UEFA το επόμενο διάστημα, ενώ μετά τα play offs θα γίνει νέα κλήρωση που θα βγάλει όλο το μονοπάτι μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Σάββατο τον Ηρακλή για τη Stoiximan GBL με τα προβλήματα για τον Μπαρτζώκα να μην λείπουν για μια ακόμη φορά, αφού ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έμεινε εκτός αποστολής.
Την αποστολή που θα ταξιδέψει στη Λιβαδειά για το ματς με τον Λεβαδειακό το απόγευμα του Σαββάτου (14/2, 19:30) για την 21η αγωνιστική της Super League, ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός.
Σοκ προκαλεί η είδηση του απόηχου του σοβαρού τραυματισμού της Λίντσεϊ Βον κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι η θρυλική Αμερικανίδα σκιέρ, μετά από τρία χειρουργεία ήδη, κινδυνεύει ακόμη και με ακρωτηριασμό.