Μετά το διπλό sold out της περασμένης χρονιάς, ο Νίκος Πορτοκάλογλου επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη) με μια νέα τολμηρή πρόταση.
Μια άλλη ματιά στα αγαπημένα από όλους τραγούδια του και μια νέα ευκαιρία σε κάποια λιγότερο γνωστά που αξίζουν να ανακαλύψουμε, θα αποτελέσουν το υλικό των δύο συναυλιών του κορυφαίου τραγουδοποιού την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2025.
Ένας διαφορετικός, μικτός ήχος που δεν έχουμε συνηθίσει στην 40χρονη διαδρομή του και τέσσερις εξαιρετικοί ερμηνευτές που ξεχώρισε από την τηλεοπτική εκπομπή του, «Μουσικό Κουτί» είναι η νέα πρόταση του πάντα ανήσυχου και δημιουργικού, Νίκου Πορτοκάλογλου.
Το νέο επεισόδιο σε ένα μακρύ ταξίδι που το χαρακτηρίζει «του δρόμου η χαρά»
Η συνάντηση της ανατολής και της δύσης, της παράδοσης και των σύγχρονων ρευμάτων, που υπήρξε πάντα η μουσική ταυτότητα του δημιουργού, εδώ παίρνει σάρκα και οστά με το ηλεκτρικό συγκρότημά του, τους «Ευγενείς Αλήτες», το κουαρτέτο εγχόρδων «Ηχώ» και μια τετράδα από σπουδαίους παραδοσιακούς σολίστες.
Το σχήμα συμπληρώνεται με το φωνητικό σύνολο της Ναταλίας Λαμπαδάκη.
Εκτός από τον ίδιο και τον σταθερό του συνεργάτη, Βύρωνα Τσουράπη, θα ερμηνεύσουν τραγούδια του οι τέσσερις εκλεκτοί του καλεσμένοι που εκπροσωπούν διαφορετικές γενιές και μουσικά ιδιώματα: η Ανδριάνα Αχιτζάνοβα, ο Θοδωρής Κοτονιάς, η Μαρία Παπαγεωργίου και ο ηπειρώτης Κώστας Τζίμας.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας