Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Πορτοκάλογλου: «Εδώ είναι το ταξίδι» με στάση το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Νίκος Πορτοκάλογλου: «Εδώ είναι το ταξίδι» με στάση το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βρεθήκαμε στη μεγάλη μουσική παράσταση του σπουδαίου τραγοδοποιού, σε μια συνασπαστική μουσική βραδιά τριών ωρών με υπέροχες μελωδίες.

Μέσα στις περίπου τέσσερις δεκαετίες που ο Νίκος Πορτοκάλογλου ασχολείται με τη μουσική, τόσο από τη μεριά του συνθέτη, του στιχουργού, όσο και του ερμηνευτή, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει βιώσει συναρπαστικές καλλιτεχνικές στιγμές με συναυλιακούς χώρους και νυχτερινά κέντρα να πλημμυρίζουν από κόσμο και τα συναισθήματα των ανθρώπων να απογειώνονται με τις νότες και τις μελωδίες του.

Η δεύτερη συναυλία απόψε

«Εδώ είναι το ταξίδι…»

Αυτό κατάφερε να κάνει και με τη διαφορετική συναυλία που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το βράδυ της Παρασκευής 29 Μαρτίου, με τη συμμετοχή περίπου 100 καλλιτεχνών όλων των ηλικιών επί σκηνής, ανακαλύπτοντας ξανά τα τραγούδια του μέσα από τη συμφωνική τους διάσταση.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου κατάφερε να παρουσιάσει τη διαφορετική μορφή των τραγουδιών του αναδεικνύοντας την αρμονική συνύπαρξη δύο ξεχωριστών μουσικών κόσμων: την τραγουδοποιία του ίδιου, η οποία συνδυάζει στοιχεία από το λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι ‒αλλά και του ροκ και των μπλουζ‒, με τον συμφωνικό ήχο της ορχήστρας που εκπροσωπεί τη δυτική κλασική παράδοση.

Γιώργος Περρής

Απόψε Σάββατο 30 Μαρτίου η δεύτερη συναυλία

Η συναυλία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2022, με τίτλο «Επίσημο ένδυμα», και βασίζεται σε πρόταση του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Άννας Μυκωνίου και του Aθανάσιου Κολαλά.

Κεντρικός πυλώνας της μουσικής παράστασης «Εδώ είναι το ταξίδι» είναι η συνάντηση μουσικών από διαφορετικές γενιές: από τη γενιά του 1980 στην οποία ανήκει ο ίδιος μέχρι τις γενιές του σήμερα που εκπροσωπούνται από τη Χορωδία του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης και το συμφωνικό σύνολο Underground Youth Orchestra.

Στην τριώρη μοσυική παράσταση μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου τραγούδησαν η Μυρτώ Βασιλείου, ο Βύρων Τσουράπης, ενώ ως εκλεκτός καλεσμένος ανέβηκε στη σκηνή ο Γιώργος Περρής.

Βύρων Τσουράπης

Η μουσική συνάντηση δύο διαφορετικών μουσικών κόσμων

«Μετρώ τα κύματα», «Κλείνω και έρχομαι», «Να με προσέχεις», «Πες το κι έγινε» και πολλά αγαπημένα τραγούδια από την εποχή των Φατμέ μέχρι και σήμερα κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα συναυλιακό κλίμα στην κατάμεστη Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, η οποία είχε πλημμυρίσει από κόσμο όλων των ηλικιών.

Ο τραγουδοποιός πριν κάθε τραγούδι έλεγε τη σύντομη ιστορία του, αποκαλύπτοντας τι λειτούργησε πολλές φορές ως έμπνευση για τη δημιουργία τους, ενώ τα χειροκροτήματα δεν σταματούσαν.

Μαζί του στη σκηνή βρέθηκαν η Ηλεκτρική μπάντα «Ευγενείς αλήτες».

Τη σκηνοθετική επιμέλεια ανέλαβε Αθανάσιος Κολαλάς ενώ τις ενορχηστρώσεις οι  Κωνσταντίνος Δημηνάκης, Πάνος Κοσμίδης, Κωνσταντίνος Παγιάτης.

Πληροφορίες

Τιμές εισιτηρίων

12 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 18 € ● 28 € ● 38 € ● 48 € ● 58 € ● 65 €

Eισιτήρια

210 72 82 333

www.megaron.gr

 

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024