ΣΥΡΙΖΑ: Χάνει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Προ των πυλών η ανεξαρτητοποίηση της Γιώτας Πούλου
Μία «ανάσα» από το να χάσει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με την Γιώτα Πούλου να ετοιμάζεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου ενώ οι πληροφορίες επιμένουν πως πρώτη θα κάνει την κίνηση η Θεοδώρα Τζάκρη.
Η προδιαγεγραμμένη έκπτωση του ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίρνει σάρκα και οστά με τη Γιώτα Πούλου να ανακοινώνει την πρόθεση της να ανοίξει την πόρτα της εξόδου αλλά να μην είναι σίγουρα αν θα είναι αυτή που θα στερήσει από το κόμμα τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως μπορεί να την προλάβει η Θεοδώρα Τζάκρη.
Η βουλεύτρια Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως θα αποχωρήσει από το κόμμα τη Δευτέρα παίρνοντας θέση στα έδρανα των ανεξάρτητων βουλευτών.
«Έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Είναι θέμα ημερών, ωρών θα έλεγα. Είχα πει ότι δεν θέλω να στερήσω τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το κόμμα, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ όσα συνέβησαν στο Συνέδριο. Τις μεθοδεύσεις που έγιναν» είπε.
Το ΠΑΣΟΚ έτοιμο για αξιωματική αντιπολίτευση
Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού καθώς διαθέτει 31 βουλευτές, όσους και το ΠΑΣΟΚ. Στην περίπτωση που μετρήσει ακόμα μια κοινοβουλευτική απώλεια τότε το ΠΑΣΟΚ θα γίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα παραμείνει με 31 βουλευτές.
«Μιλώντας με τους ανθρώπους της Βοιωτίας, έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Διότι με εγκαλούν γιατί έχω καθυστερήσει. Θα φύγω. Βέβαια, μπορεί άλλοι βουλευτές να προσχωρήσουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα» σημείωσε (ONE CHANNEL) η κ. Πούλου Στο τέλος, όταν δέχθηκε ερώτηση αν θα αποχωρήσει τη Δευτέρα δήλωσε «ναι».
Σε ερώτημα αν θα πάει στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, το οποίο θα παρουσιάσει αυτό το Σάββατο, η βουλευτής απάντησε: «Ίδωμεν, δεν βιάζομαι», για να επιβεβαιώσει ξανά ότι θα είναι «ανεξάρτητη βουλευτής από τη Δευτέρα».
Σημειώνεται πως η Θεοδώρα Τζάκρη, έχει προαναγγείλλει ήδη την αποχώρησή της και υπάρχουν πληροφορίες πως μπορεί να προλάβει στο νήμα τη Γιώτα Πούλου και να ανεξαρτητοποιηθεί πριν την κ. Πούλου.
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442