Να πούμε μια αλήθεια: συνταγή όπως ριγκατόνι στο φούρνο μας θυμίζει κάπως τα οικογενειακά τραπέζια της Κυριακής και τις μητέρες μας. Καλώς ή κακώς, οι περισσότεροι από εμάς, όταν αποφασίσουμε να κάνουμε ζυμαρικά επιλέγουμε μια γρήγορη σπαγγέτι. Ωστόσο, αυτή η συνταγή δεν είναι καθόλου δύσκολη και το απέδειξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά αποκάλυψε όλα τα μυστικά του πως να κάνουμε ριγκατόνι στο φούρνο με τριμμένο τυρί και κοτόπουλο. Μπορεί αυτή η συνταγή να μοιάζει μπελαλίδικη, αλλά δεν είναι: χρειάζεται, απλά, καλή οργάνωση και διάθεση.
Όπως εξήγησε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος «όταν λέμε ότι ένα φαγητό πρέπει να ψηθεί στον φούρνο για τόσα λεπτά, δεν είναι κανόνας. Παίζει πάντα ρόλο ο φούρνος». Άρα καλό είναι να τσεκάρετε το φαγητό προτού το βγάλετε από τον φούρνο. Και μυστικό Νο2: άφθονο τυρί Μην το φοβηθείτε.
Η διαδικασία
Σε τηγάνι που έχει κάψει ρίχνουμε λάδι και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο για να το σοτάρουμε.
Όσο σοτάρουμε το κοτόπουλο προσθέτουμε το θυμάρι, το κολοκύθι σε μικρά κομμάτια και λίγη γλυκιά πάπρικα.
Μόλις θωρακίσουμε το κοτόπουλο, το σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την πρώτη δόση τυρί.
Ρίχνουμε τα ριγκατόνι, τα οποία τα έχουμε βράσει, στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σε ένα ταψί το «μείγμα» από το τηγάνι όπως είναι και προσθέτουμε από πάνω τριμμένο τυρί.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.