Το είπε και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος: το χταπόδι είναι παρεξηγημένο. Για αυτό το λόγο παρουσίασε μια συνταγή για να διορθώσει την κατάσταση – συνταγή που φέρνει λίγο στο μυαλό αποδράσεις σε νησάκια και ημέρες… νηστείας, αλλά δεν παύει να είναι ένα πολύ γευστικό πιάτο.
Έτσι ο γνωστός σεφ, στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά, έφτιαξε χταπόδι με κοφτό μακαρόνι. Μια συνταγή που μπορεί να μοιάζει πολύπλοκη, αλλά δεν είναι: θέλει υπομονή, σωστά βήματα και αγάπη.
Προσοχή: όταν είναι να βράσουμε το χταπόδι δεν βάζουμε νερό στην κατσαρόλα, καθώς βγάζει υγρά από μόνο του.
Η διαδικασία
Για το χταπόδι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, προσθέτουμε το κρασί, τη δάφνη, το πιπέρι και το μπαχάρι και το αφήνουμε να βράσει 45 με 50 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Για τη σάλτσα:
Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι και προσθέτουμε: κρεμμύδι, σκόρδο, κρεμμύδι φρέσκο, πράσινη πιπεριά, πελτέ ντομάτας, μπαχάρι, κύμινο, κόκκινο πιπέρι, λίγο μάραθο και άνηθο (αν θέλετε).
Σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο κρασί και το χταπόδι που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κοφτό μακαρόνι.
Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, έχουμε δίπλα μας ένα μπουκαλάκι νερό και προσθέτουμε λίγο για να μην κολλήσει.