Πάτρα: Με μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται μαθήτρια που λιποθύμησε σε ΕΠΑΛ – Λουκέτο σε δύο σχολεία
Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται μαθήτρια στην Πάτρα που διαγνώσθηκε με μηνιγγίτιδα. Κλειστά για προληπτικούς λόγους δύο σχολεία. Προσοχή συστήνει η Περιφερειάρχης Υγείας.
Συναγερμός έχει χτυπήσει σε δύο συστεγαζόμενα σχολεία της Πάτρας, το 6ο και το 2ο ΕΠΑΛ, καθώς μαθήτρια νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα. Τα σχολεία παραμένουν σήμερα κλειστά για υγειονομικούς λόγους, κατόπιν οδηγίας του νοσοκομείου.
Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, η μαθήτρια λιποθύμησε χθες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε προέκυψε ότι έχει προσβληθεί από μηνιγγίτιδα.
Οι γιατροί ενημέρωσαν άμεσα την σχολική μονάδα που αποφάσισε για προληπτικούς υγειονομικούς λόγους να παραμείνει κλειστή.
Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Σχολείου έχει ως εξής:
Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το Νοσοκομείο, να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ότι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό.
Σοβαρή καστάσταση
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αννα Μαστοράκου, η κατάσταση του κοριτσιού κρίνεται σοβαρή και ενδέχεται να νοσηλευθεί στην ΜΕΘ. Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Γνώμη» η κυρία Μαστοράκου τόνισε πως θα πρέπει και οι συμμαθητές της να προσέξουν αν έχουν κάποιο εξάνθημα ή παρουσιάσουν πυρετό και άμεσα να μεταβούν στο Νοσοκομείο.
Τι είναι και πώς μεταδίδεται η μηνιγγίτιδα
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο μηνιγγιτιδόκοκκος, πνευμονιόκοκκος και ο αιμόφιλος ινφλουέντζας τύπου Β προκαλούν πάνω από το 75% όλων των κρουσμάτων βακτηριακής μηνιγγίτιδας και είναι υπεύθυνοι για το 90% της βακτηριακής μηνιγγίτιδας στα παιδιά. Για τους ενήλικες επικρατεί ο πνευμονιόκοκκος.
Η μετάδοση γίνεται με άμεση επαφή από άτομο σε άτομο με σταγονίδια των αναπνευστικών εκκρίσεων. Ο μηνιγγιτιδόκοκκος δεν επιβιώνει στο περιβάλλον. Πηγή εξάπλωσης του μηνιγγιτιδόκοκκου είναι ο ασυμπτωματικός αποικισμός του ανώτερου αναπνευστικού, ο οποίος ποικίλει ανάλογα με την ηλικία.
Ασυμπτωματικοί φορείς μηνιγγιτιδόκοκκου είναι το 10% περίπου του γενικού πληθυσμού, αλλά τα ποσοστά κυμαίνονται από 2% σε παιδιά που δεν παρακολουθούν παιδικό σταθμό έως και 24-37% εφήβων και νεαρών ενηλίκων ηλικίας 15-24 ετών. Σε κλειστούς πληθυσμούς κατά τη διάρκεια επιδημιών το ποσοστό της φορείας αγγίζει το 100% . Πρόσφατη μελέτη από την Ελλάδα υπολογίζει τη φορεία μηνιγγιτιδοκόκκου σε 10,5% στο γενικό πληθυσμό με επιμέρους ποσοστά 13,1% και 11,3 σε παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα και 37,4% σε νεοσύλλεκτους.
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)

























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442