Σκωτία: Σε λίστα αναμονής για διακοπές σε… βιβλιοπωλείο
Το «The Open Book» είναι μια εντελώς μοναδική εμπειρία για όσους επισκέπτονται τη γραφική πόλη Γουίγκταουν της Σκωτίας. Οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα πάνω από το βιβλιοπωλείο αλλά πρέπει να γνωρίζουν πως έχει λίστα αναμονής δύο ετών!
Το όνειρο των εραστών του βιβλίου έχει όνομα και λέγεται «The Open Book». Βρίσκεται στη γραφική πόλη Γουίγκταουν της Σκωτίας που είναι γνωστή για τη λογοτεχνική της κουλτούρα. Είναι παγκοσμίως γνωστό και έχει προσελκύσει την προσοχή μεγάλου αριθμού τουριστών. Όσοι επιθυμούν την ενοικίασή του μέσω Airbnb μπαίνουν σε λίστα αναμονής όμως για να ζήσουν την εμπειρίας διαμονής σε βιβλιοπωλείο θα πρέπει να έχουν υπομονή μέχρι και δύο χρόνων.
Τουρίστες συρρέουν στην πόλη του βιβλίου και μπορούν να διαμείνουν στο μοναδικό «The Open Book»
Σε αυτή τη μοναδική εμπειρία οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν σε ένα διαμέρισμα ακριβώς πάνω από το βιβλιοπωλείο και να εργαστούν εκεί κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Οι φιλοξενούμενοι θα είναι ελεύθεροι να διευθύνουν το κατάστημα όπως εκείνοι κρίνουν σκόπιμο, αλλάζοντας τις βιτρίνες, τιμολογώντας τα βιβλία και βοηθώντας τους πελάτες με τις επιλογές τους.
To Φεστιβάλ Βιβλίου του Γουίγκταουν
Το κατάλυμα δημιουργήθηκε από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Βιβλίου του Γουίγκταουν με στόχο την αναγνώριση της σημασίας των βιβλίων, των ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων και την υποδοχή ανθρώπων απ΄ όλο τον κόσμο στην «πόλη του βιβλίου» της Σκωτίας.
Τα έσοδα από τις ενοικιάσεις του «The Open Book» περίπου 9.000 ευρώ ετησίως στο φιλανθρωπικό έργο της «Wigtown Festival Company» στην περιοχή.
Η κοινότητα έχει ενωθεί για το έργο αυτό που θεωρείται το πνευματικό παιδί της Jessica Fox, η οποία είναι συγγραφέας και σκηνοθέτη. Σκοπός της ήταν να δώσει στους λάτρεις του βιβλίου την ευκαιρία να ζήσουν τη φαντασίωσή τους να διευθύνουν ένα βιβλιοπωλείο.
Στο Γουίγκταουν οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα, τα άγρια δάση και μια φιλόξενη κοινότητα βιβλιόφιλων. Λάτρεις των βιβλίων συρρέουν σε έναν απομακρυσμένο προορισμό για να βυθιστούν σε μια εντελώς μοναδική πολιτιστική εμπειρία.
- Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία βομβάρδισε λιμάνι στην Υεμένη – Στόχος «φορτία όπλων από τα ΗΑΕ»
- Η επιστροφή των βαμπίρ: Αυτό είναι το κούρεμα – trend του 2026;
- Καιρός: Καταιγίδες την Τρίτη και «βουτιά» του υδράργυρου από Τετάρτη – Πότε θα χιονίσει στην Αττική
- Τα ακίνητα αποκτούν μοναδική ταυτότητα
- Βουνό οι υποχρεώσεις για φορολογούμενους και ασφαλισμένους
- Ντιν Μάρτιν: Ο «Βασιλιάς του Κουλ» που έντυσε τον χειμώνα με τη φωνή του
- Γιατί αυξάνονται κατακόρυφα οι ανήλικοι κρατούμενοι
- Μην το κρατάς μέσα σου: Το βρίσιμο μπορεί να σου «φτιάξει» τη συγκέντρωση και τη παραγωγικότητα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442