Η Ελλάδα θα ταξιδέψει στην Αγγλία, όπου θα αντιμετωπίσει τα «τρία λιοντάρια» στο Γουέμπλεϊ το βράδυ της Πέμπτης, για την τρίτη αγωνιστική του Nations League και σήμερα (7/10) η UEFA γνωστοποίησε τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Συγκεκριμένα, ο Ιταλός διαιτητής Αντρέα Κολόμπο θα σφυρίξει το σημαντικό ματς της Εθνικής μας, με τους Τσίρο Καρμπόνε και Τζόρτζιο Περέτι, να ορίζονται ως βοηθοί του.
Τέταρτος θα είναι ο Ματέο Μαρτσενάρο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως, αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι στην καριέρα του Κολόμπο σε επίπεδο εθνικών ομάδων ανδρών, ενώ δεν έχει προϊστορία με ελληνικούς συλλόγους.
Η βαθμολογία και το Ranking
Υπενθυμίζεται ότι η «γαλανόλευκη» έχει πανηγυρίσει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στο Nations League. Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πλέον στον πάγκο της η «γαλανόλευκη» πρώτα χρονικά επικράτησε της Φινλανδίας με 3-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κι έπειτα νίκησε την Ιρλανδία με 2-0 στο Aviva Stadium.
Με αυτόν τον τρόπο έφθασε τους έξι βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή του δεύτερου ομίλου της League B του Nations League. Επιπλέον, κατάφερε να ανέβει και έξι θέσεις στο τελευταίο update της FIFA στο ranking των εθνικών ομάδων.
Συγκεκριμένα, η «γαλανόλευκη» βρίσκεται πλέον στην 48η θέση, έξι θέσεις πάνω από την 54η θέση στην οποία βρισκόταν στην προηγούμενη ενημέρωση. Ετσι, η εθνική Ελλάδας μπήκε στο Top50 παγκοσμίως στο ranking της FIFA.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η Νιγηρία του Μπρούνο Ονιεμαέτσι επικράτησε στα πέναλτι της Αιγύπτου με 4-2 (0-0 κανονική διάρκεια) και κατέκτησε την 3η θέση στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Μοιραίοι για τους «Φαραώ» Σαλάχ και Μαρμούς.
Όσα είπαν Θοδωρής Βλάχος και Αριστείδης Χαλυβόπουλος μετά την εύκολη νίκη της Εθνικής πόλο των Ανδρών επί της Τουρκίας, στο ξεκίνημα του Β' γύρου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο του Βελιγραδδίου.
Σθεναρή αντίσταση από τη Νότιγχαμ Φόρεστ απέναντι στην πρωτοπόρο της Premier League Άρσεναλ, την οποία κράτησαν στο μηδέν (0-0) για την 22η αγωνιστική.