Σε θρίαμβο της Ιταλίας εξελίχθηκε ο τελικός του Ολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ Γυναικών, στους Αγώνες του Παρισιού.
Η «σκουάντρα ατζούρα» του σπουδαίου προπονητή Χούλιο Βελάσκο έγραψε Ιστορία κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιό της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, που ταυτόχρονα είναι και πρώτο συνολικά στην Ολυμπιακή πορεία της, στην πρώτη φορά που συμμετείχε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Περίπατος και «χρυσές»
Στον τελικό του παρισινού τουρνουά οι «αγριεμένες» Ιταλίδες μετέτρεψαν τον αγώνα για τον τίτλο σε μια υπέροχη παράσταση, επικρατώντας 3-0.
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφερθεί είναι ότι το έκαναν με χαρακτηριστική άνεση απέναντι στην ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που δεν κατόρθωσαν να προβάλλουν την παραμικρή αντίσταση και παρέμειναν στο ένα χρυσό στη διοργάνωση.
Ο αναλυτής του NBA Κέντρικ Πέρκινς τόνισε σε δηλώσεις του ότι το γεγονός πως ο Γιάννης Ανετοκούνμπο δεν ξεκαθαρίζει το θέμα της παραμονής του ή όχι στους Μιλγουόκι Μπακς, συνιστά λανθασμένο χειρισμό.
Οπαδοί της Μπαρτσελόνα προμηθεύουν -μέσω της μαύρης αγοράς- εισιτήρια σε αυτούς του Ολυμπιακού και η καταλανική ομάδα παίρνει μέτρα για να μην γίνει... ερυθρόλευκο το γήπεδό της.
Ο Φαμπιάν Χιουρτσέλερ μίλησε ενόψει του Λίβερπουλ - Μπράιτον και παράλληλα αναφέρθηκε τόσο στον τραυματισμό του Στέφανου Τζίμα, όσο και στην μεγάλη επίδραση που έχει ο Μπάμπης Κωστούλας στην ομάδα του.