Ανδρουλάκης: Να υιοθετήσει άμεσα η κυβέρνηση το αίτημα ΓΣΕΒΕΕ – ΟΕΕ για τις φορολογικές δηλώσεις
Η ΓΣΕΒΕΕ και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας ζητούν από την κυβέρνηση να οριστεί η 30η Σεπτεμβρίου 2024 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Να υιοθετήσει άμεσα η κυβέρνηση το αίτημα ΓΣΕΒΕΕ – ΟΕΕ, που ζητούν να οριστεί η 30η Σεπτεμβρίου 2024 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καλεί το Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Όπως τονίζει, «αντί το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ να αναγνωρίσουν τα κενά και τις αστοχίες τους, συνεχίζουν να δοκιμάζουν τις αντοχές μικρομεσαίων επιχειρήσεων και λογιστών».
«Τα λάθη σε προσυμπληρωμένα πεδία των φορολογικών δηλώσεων και η αποδεδειγμένα καθυστερημένη έκδοση των εγκυκλίων και των οδηγιών συμπλήρωσης των εντύπων – ως και 19 μέρες από την επίσημη έναρξη υποβολής των δηλώσεων (26.4.2024) – έχουν ως αποτέλεσμα την αδυναμία πολλών επιχειρήσεων να τις υποβάλουν εμπρόθεσμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.
«Είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία σε 10 μέρες»
Και προσθέτει πως «ήδη εκκρεμούν 1.700.000 και πλέον ατομικές φορολογικές δηλώσεις, εκ των οποίων ποσοστό άνω του 50% αφορά δηλώσεις με επιχειρηματική δραστηριότητα», υπογραμμίζοντας πως «είναι αδύνατο στις επόμενες δέκα ημέρες να ολοκληρωθεί ομαλά αυτή η διαδικασία».
«Ήδη η ΓΣΕΒΕΕ και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας ζητούν από την κυβέρνηση να οριστεί η 30η Σεπτεμβρίου 2024 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, κάτι που οφείλει να υιοθετήσει άμεσα», σημειώνει καταληκτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας