Ισραήλ: Στην Ντόχα ο αρχηγός της Μοσάντ με «πραγματική πιθανότητα» για επίτευξη συμφωνίας με τη Χαμάς
«Η πρόταση που υπέβαλε η Χαμάς δείχνει μια πολύ σημαντική πρόοδο», ανέφερε πηγή της ισραηλινής διαπραγματευτικής ομάδας, προσθέτοντας ότι υπάρχει «πραγματική πιθανότητα» για επίτευξη συμφωνίας.
Ισραηλινή αντιπροσωπεία υπό τον αρχηγό της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα (στο κέντρο της φωτογραφίας αρχείου, επάνω, από το Reuters/Amir Cohen), βρίσκεται καθοδόν προς την Ντόχα για συνομιλίες σε σχέση με τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων, δήλωσε χθες Πέμπτη πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.
«Η πρόταση που υπέβαλε η Χαμάς δείχνει μια πολύ σημαντική πρόοδο»
Ο αρχηγός των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών «θα συναντήσει τον πρωθυπουργό του Κατάρ για συνομιλίες με στόχο την προσέγγιση των μερών σε μια συμφωνία για τη Γάζα», δήλωσε η πηγή αυτή που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα των συνομιλιών.
Παράλληλα, πηγή της ισραηλινής διαπραγματευτικής ομάδας δήλωσε ότι υπάρχει «πραγματική πιθανότητα» για επίτευξη συμφωνίας με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων.
«Πιθανότητα υλοποίησης»
«Η πρόταση που υπέβαλε η Χαμάς δείχνει μια πολύ σημαντική πρόοδο», ανέφερε η πηγή, μετά την παρουσίαση από την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση μιας αναθεωρημένης πρότασης για τη συμφωνία, δια των διαμεσολαβητών, στην κυβέρνηση του Ισραήλ.
«Αυτό μπορεί να χρησιμεύσει για την προώθηση των διαπραγματεύσεων. Υπάρχει μια συμφωνία με πραγματική πιθανότητα υλοποίησης. Παρά το γεγονός ότι οι ρήτρες αυτές δεν είναι εύκολες, δεν θα πρέπει να προκαλέσουν κατάρρευση της συμφωνίας», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Το Ισραήλ έλαβε προχθές την απάντηση της Χαμάς επί της προτάσεως που δημοσιοποιήθηκε στο τέλος του Μαΐου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και η οποία περιλαμβάνει την απελευθέρωση περίπου 120 ομήρων και εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα.
- Άρση Βαρών: Η αποστολή της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
- Ανδρουλάκης: Εκλογές τώρα, απατηλό όνειρο η τρίτη θητεία ΝΔ
- «Μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνο, ή και καθόλου» λέει καθηγητής Γεωλογίας για το υγρό τσιμέντο στη Κυψέλη
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
- Massive Attack: Δυστοπία, Τομ Γουέιτς και επιστροφή στη δισκογραφία με έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς
- Μητσοτάκης: Με ειρωνείες στην αντιπολίτευση «απάντησε» για τα «γαλάζια» σκάνδαλα
- Καμερούν: Ο Πάπας Λέων καταγγέλλει έναν κόσμο που «ρημάζεται από τυράννους»
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά ΥΠΕΝ για την πολεοδόμηση σε περιοχές Natura
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)














![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442