Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο των δηλώσεων περί μαύρων ταμείων, του κλεισίματος του καθημερινού φύλλου της «Αυγής» και της πρόκλησης του Στ. Κασσελάκη στον Αλ. Τσίπρα
Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις 10:00 στο κτίριο της Κουμουνδούρου.
Το κλίμα είναι έντονο και δείγμα αυτού είναι η αιχμηρή επιστολή την οποία υπογράφουν 87 στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η οποία εστάλη την περασμένη εβδομάδα στην ηγεσία προϊδεάζοντας για το κλίμα που θα επικρατήσει στις συνεδριάσεις.
Τα πυρά από τα στελέχη που «είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου»
Στο επίκεντρο των πυρών των στελεχών και βουλευτών είναι ο υποβιβασμός και η παράκαμψη των επίσημων κομματικών οργάνων για κρίσιμες αποφάσεις, όπως λόγου χάριν το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας Αυγή.
Στελέχη και βουλευτές εξαπολύουν επίσης πυρά «για διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους», τακτικές που, σύμφωνα με τους ίδιους, «είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος».
Στον απόηχο των δηλώσεων περί μαύρων ταμείων σε κόμμα, του κλεισίματος του καθημερινού φύλλου του έντυπου κομματικού οργάνου και της πρόκλησης του Στέφανου Κασσελάκη στον Αλέξη Τσίπρα προμηνύονται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες οι συνεδριάσεις των στελεχών του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ωστόσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha τις προηγούμενες μέρες επιχείρησε να ρίξει τους τόνους.
Εν όψει των κρίσιμων συνεδριάσεων της Πολιτικής Γραμματείας στις 4 Ιουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο 6 Ιουλίου από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρεται ότι αυτή η κατάσταση εσωστρέφειας δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι οι συνεδριάσεις των οργάνων αυτή την εβδομάδα, θα βάλουν ένα τέλος σε αυτό.
Παράλληλα, σημειώνεται, ότι στις 09:30 θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κουμουνδούρου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εργαζόμενοι της Αυγής με σκοπό να ζητήσουν τη μη αναστολή του καθημερινού φύλλου της.
- Μεντβέντεφ: Οι δυτικοί ισχυρισμοί περί κινεζικής ή ρωσικής απειλής στη Γροιλανδία είναι «ιστορίες τρόμου»
- Κρήτη: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 16χρονο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Βιολάντα: Οι σοβαρές παραλείψεις στην εγκατάσταση προπανίου – «Θεσμικό κενό στις αδειοδοτήσεις και τους ελέγχους»
- Επική δήλωση του Αρμπελόα: «Δεν είμαι ο Γκάνταλφ ο Λευκός»
- «Γάζωσαν» σπίτι και αυτοκίνητο σε χωριό του Ηρακλείου
- Ράφα: Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται και από τις δύο πλευρές του περάσματος στη νότια Γάζα
- NBA: Δεν σηκώνουν κεφάλι οι Μπακς χωρίς τον Αντετοκούνμπο, ήττα και από τους Σέλτικς (107-79, vid)
- «Κανείς δεν είναι παράνομος σε κλεμμένη γη»: Στο στόχαστρο των φετινών Grammy η βία της ICE
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442