Ιταλία: Δεκαοκτώ συλλήψεις μελών της “κουρδικής μαφίας”
Την επιχείρηση στην Ιταλία συντόνισε η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας του Μιλάνου
Οι ιταλικές αστυνομικές αρχές έκαναν γνωστό ότι συνελήφθησαν 18 μέλη της λεγόμενης “κουρδικής μαφίας”, σε συνεργασία και με την ελβετική και την τουρκική δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τον Τύπο, οι συλληφθέντες συνδέονται με τον φερόμενο ως «νονό» της κουρδικής μαφίας Μπαρίς Μπογιούν.
Μεταξύ των άλλων, κατηγορούνται για ένοπλη δράση τρομοκρατικού χαρακτηρα, διακίνηση ναρκωτικών και κατοχή άκρως επικίνδυνων όπλων. Την όλη επιχείρηση στην Ιταλία συντόνισε η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας του Μιλάνου, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, προσήχθη και ο ίδιος ο Μπογιούν, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2022 στην Ιταλία, αλλά είχε αμέσως δηλώσει ότι ήταν θύμα διωγμού από το τουρκικό κράτος λόγω της κουρδικής καταγωγής του.
Προβλήματα μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας
Η υποθεσή του προκάλεσε τριβές ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία, λόγω της απόφασης της εισαγγελίας της Μπολόνια, που επικυρώθηκε και από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, να μην δοθεί πράσινο φως στην έκδοσή του στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του Μπογιούν και των συνεργατών του, τα οποία αφορούν τόσο την εμπορία ανθρώπων, μέσω του βαλκανικού διαδρόμου, όσο και την διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων στην Γερμανία και την απόπειρα οργάνωσης επιθέσεων στην Τουρκία.
Βάσει ηχογράφησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ο Μπαρίς Μπογιούν φερόταν επίσης έτοιμος “να αντικαταστήσει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) «ιδρύοντας μια νέα οργάνωση, για μια νέα επανάσταση».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- «Ανακαλύπτει ξανά και ξανά το ‘βαθύ κράτος’ που ο ίδιος εξέθρεψε» – Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη
- ΠΑΣΟΚ για ανάρτηση Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση είναι ένα καθεστώς που θέλει να μείνει γαντζωμένο στην εξουσία
- Les Rayons et les Ombres: Η ταινία που διχάζει τη Γαλλία
- Με 11άδα κόντρα στη Μύκονο Betsson ο Ολυμπιακός – Ξεκούραση για τον Φουρνιέ
- Κρήτη: Κατέρρευσε μπαλκόνι σε χωριό – Μεγάλη αναστάτωση
- Η απάντηση της Μπαντόσα στη δήλωση του Τσιτσιπά για τις σχέσεις (vid, pics)
- Η Ζεντάγια και ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι ένα ζευγάρι βγαλμένο από την κόλαση
- «Η δεδηλωμένη της κυβέρνησης στηρίζεται σε υπόδικους, εκλογές τώρα», λέει η αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442