Τους «εκτέλεσαν» και πέρασαν στον επόμενο γύρο οι Μάβερικς (vid)
Με τους Ντόντσιτς και Ίρβινγκ να είναι σε καλή μέρα, οι Μάβερικς επικράτησαν με 114-101 των Κλίπερς στο Game 6 και προκρίθηκαν με 4-2 στον δεύτερο γύρο των playoffs του NBA.
Oι Μάβερικς βρήκαν τον τρόπο και απέκλεισαν τους Κλίπερς, έπειτα από δύο αποκλεισμούς από το Λ.Α την διετία 2020-2021, το Ντάλας βρήκε τον τρόπο να λυγίσει τους Κλίπερς.
Επικράτησε με 114-101 στο Game 6 της σειράς και πήρε την πρόκριση στον δεύτερο γύρο με 4-2 νίκες. Εκεί, θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.
Ο Καϊρί Ίρβινγκ σημείωσε 30 πόντους και ο Λούκα Ντόντσιτς 28, μοιράζοντας και 13 ασίστ, πήραν από το χέρι τους νικητές, με τον Πι Τζέι Ουάσινγκτον να προσθέτει 14 πόντους και τον Ντάνιελ Γκάφορντ 13 πόντους, για ένα Ντάλας που έφτασε ακόμα και στο +24 στην τελευταία περίοδο.
Για τους Κλίπερς ο Νόρμαν Πάουελ ήταν ο κορυφαίος και είχε 20 πόντους, ο Πολ Τζορτζ 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Ίβιτσα Ζούμπατς 17 πόντους και 11 ριμπάουντ και ο Τζέιμς Χάρντεν 16 πόντους και 13 ασίστ.
Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική απέναντι στην Ουγγαρία (σκορ 8-8), ωστόσο στο δεύτερο έχασε την επαφή της με τα δίχτυα, ηττήθηκε με 12-15 και αποκλείστηκε από τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Βελιγραδίου.
Μπορεί να μην έχει τεθεί ακόμη θέμα Λανουά στην ΚΕΔ, όμως οι ορισμοί αμφισβητούνται από πολλές πλευρές, με αποτέλεσμα ο αρχιδιαιτητής να κρέμεται από μια κλωστή
«Δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθούμε στο ματς με τον Βόλο, όμως είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε. Είναι η δουλειά και είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε», τόνισε επίσης ο τεχνικός του Ολυμπιακού
Κοντά σε ένα ακόμη sold out βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς έχουν απομείνει μόλις 3.000 εισιτήρια για το Σαββατιάτικο παιχνίδι των Πειραωτών κόντρα στον Βόλο (24/1, 17:00).