Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Η πιθανότερη ημερομηνία για τις εκλογές
Στο δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου κοιτάζουν στην Κουμουνδούρου. Τότε είναι προγραμματισμένη η εκλογή Τοπικών Συντονιστικών και Νομαρχιακών Επιτροπών.
Η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη για τετραπλές κάλπες αλλάζει τις ισορροπίες με τα πρώτα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών να μιλούν για τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου.
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προγραμματισμένη η εκλογή Τοπικών Συντονιστικών και Νομαρχιακών Επιτροπών σε 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου θεωρείται πιθανό για την ταυτόχρονη εκλογή προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής.
Ο Κασσελάκης ψάχνει αντίπαλο και για τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου
Μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι λέξεις κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε πρόθεση να κονταροχτυπηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη που ζήτα να «βρεθεί αντίπαλος» και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτό δεν πρόκειται να γίνει τις επόμενες ώρες.
Σφιχτά τα χρονικά περιθώρια
Αν τα σενάρια επιβεβαιωθούν και η εκλογή προσδιοριστεί μαζί με τις ήδη προγραμματισμένες εσωκομματικές εκλογές οι υποψήφιοι θα έχουν περιθώριο δύο εβδομάδων για να οργανώσουν τις καμπάνιες τους.
Σημειώνεται δε, ότι στις 14 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η κατάταξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις για 20ήμερη θητεία του.
Εκτός της εκλογικής διαδικασίας αυτό που συζητιέται στα «πηγαδάκια» στο κλειστό του Φαλήρου είναι και η τύχη του συνεδρίου που ξεκίνησε την Πέμπτη (22/02) και είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί την Κυριακή (25/02).
Τα επικρατέστερα σενάρια είναι τρία: Συνέχιση του συνεδρίου και ολοκλήρωση του. Απόφαση για στο συνέδριο για ορισμό τακτικού συνεδρίου και αν όχι ορισμός Κεντρικής Επιτροπής εντός 15 ημερών για την προκήρυξη τακτικού συνεδρίου.
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
- To Siri της Apple μετενσαρκώνεται επιτέλους σε chatbot
- Βίντεο από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στη Γλυφάδα – Συγκλονιστική μαρτυρία
- Κακοκαιρία: Ταλαιπωρία επιβατών της πτήσης Ζάκυνθος – Αθήνα – Έμειναν 97 λεπτά στον αέρα
- Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να γίνω ο μαύρος κύκνος» (vid)
- Κακλαμάνης για Βαλτογιάννη: «Απαράδεκτη η αναφορά βουλευτή στη χούντα – Έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442