Γαλλία: Σουδανός σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών – Τους επιτέθηκε με χασαπομάχαιρο
Ο άνδρας κρατούσε ένα τετράδιο με λέξεις στα αραβικά στο άλλο χέρι - Τέσσερις αστυνομικοί πυροβόλησαν 20 φορές όταν εκείνος δεν υπάκουσε στις εντολές τους
Ένας 40χρονος Σουδανός σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών στη Γαλλία, όταν κινήθηκε επιθετικά προς το μέρος τους κρατώντας ένα χασαπομάχαιρο.
Όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία, ο άνδρας που «απείλησε με χασαπομάχαιρο» αστυνομικούς σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης στο Παρίσι τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο.
Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ανεπιτυχώς τέιζερ εναντίον του 40χρονου και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ
Ο νεκρός εξακριβώθηκε ότι είχε γεννηθεί τον Ιανουάριο του 1984 στο Σουδάν και δεν ήταν γνωστός στις αρχές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ αφού χρησιμοποίησαν εναντίον του τέιζερ χωρίς αποτέλεσμα, επισήμανε η εισαγγελία η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν.
Ya eu aucune course poursuite et l’autre qui préfèrent tirer au lieu de parler pic.twitter.com/yCbUQMremR
— Kagami93🇩🇿 (@Kagami932) February 17, 2024
Η ανακοίνωση της εισαγγελίας για το συμβάν
Λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα οι υπηρεσίες της αστυνομίας δέχθηκαν κλήση για ένα απειλητικό άτομο, που φορούσε τζελάμπα και κρατούσε χασαπομάχαιρο, το οποίο βρισκόταν στον σταθμό του τραμ Butte (…) στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού.
Όταν έφτασαν, είδαν τον άνδρα να κρατά ένα χασαπομάχαιρο στο ένα χέρι και ένα τετράδιο με λέξεις στα αραβικά στο άλλο.
Αφού δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών να αφήσει το μαχαίρι και παρά την επανειλημμένη χρήση τέιζερ, ο άνδρας άρχισε να τρέχει προς το μέρος τους κρατώντας πάντα το χασαπομάχαιρο.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τέσσερις αστυνομικοί έκαναν χρήση του όπλου τους πυροβολώντας περίπου 20 φορές. Κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε, αλλά όσοι έκαναν χρήση του όπλου τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κατάσταση «σοκ».
Πηγή: ΑΠΕ
- Πέθανε ο Φρανκ Ο. Γκέρι – Ο αρχιτέκτονας που έκανε το μέταλλο να χορεύει, «ανέστησε» το Μπιλμπάο και έδωσε μορφή στο χάος της ζωής
- Ερυθρός Αστέρας – Μπαρτσελόνα 79-89: Με οδηγό τον Κλάιμπερν η νίκη των μπλαουγκράνα
- Πούτιν και Μόντι υπογράφουν συμφωνίες 100 δισ. [γράφημα]
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Οι «νυχτερίδες» έβαλαν τέλος στο σερί του Τριφυλλιού
- Γαλατασαράι-Σάμσουνσπορ 3-2: Λύγισε στο φινάλε η αντίπαλος της ΑΕΚ
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ο Πηνειός στα Τρίκαλα
- Ο Κίλιαν Μέρφι και οι σκληροτράχηλοι «Peaky Blinders» από το Μπέρμινχαμ επιστρέφουν στις οθόνες μας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Λιανικό εμπόριο δύο ταχυτήτων [γράφημα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/alexander-fae-GMGdhtYeROY-unsplash-127x85.jpg)
![Πούτιν και Μόντι υπογράφουν συμφωνίες 100 δισ. [γράφημα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-05T155334Z_1126768068_RC2FAIA5DQ4V_RTRMADP_5_INDIA-RUSSIA-127x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





































![Πούτιν και Μόντι υπογράφουν συμφωνίες 100 δισ. [γράφημα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-05T155334Z_1126768068_RC2FAIA5DQ4V_RTRMADP_5_INDIA-RUSSIA-315x220.jpg)







![Λιανικό εμπόριο δύο ταχυτήτων [γράφημα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/alexander-fae-GMGdhtYeROY-unsplash-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442