Η κυβέρνηση από την 1 Ιανουαρίου έχει βάλει «φρένο» στις πληρωμές με μετρητά από ένα συγκεκριμένο ποσό και άνω, ενώ οι παραβάτες θα πληρώσουν πρόστιμο.
Με νέα διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή και είναι σε ισχύ, ορίστηκε πρόστιμο για πληρωμές 500 ευρώ και άνω οι οποίες θα έχουν πραγματοποιηθεί με μετρητά.
Το διπλάσιο της τιμής της αγοράς το πρόστιμο
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, προβλέπεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του ποσού, που πληρώθηκε με μετρητά για τη συναλλαγή.
Το παράδειγμα του προστίμου
Αν δηλαδή κάποιος αγοράσει ένα smartphone με μετρητά και δώσει 750 ευρώ, τότε θα επιβληθεί πρόστιμο στην εταιρεία-κατάστημα ύψους 1.500 ευρώ.
Εν ολίγοις, η πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλείται αποκλειστικά με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ.
«Η εξόφληση με μετρητά δεν επιτρέπεται», αναφέρει ρητά η νέα διάταξη.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας