Γιάννης Μώραλης: «Δημιουργούμε ΚΕΠ για κωφούς στον Πειραιά»
«Ως δημοτική αρχή θα είμαστε έμπρακτα κοντά τους σε ό,τι χρειαστούν, όπως και σε κάθε σύλλογο της πόλης που αναπτύσσει αξιόλογη κοινωνική δράση» τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά
O δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα, στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Κωφών Πειραιώς και Νήσων και του Αθλητικού Συλλόγου Κωφών και Νήσων που πραγματοποιήθηκε στον δημοτικό κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ».
Ο κ. Μώραλης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δημιουργηθεί ΚΕΠ για κωφούς στον Πειραιά ή μια ανάλογη υπηρεσία στο κεντρικό ΚΕΠ Πειραιά.
«Θα είμαστε έμπρακτα κοντά τους σε ό,τι χρειαστούν»
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννης Βοϊδονικόλας και η δημοτική σύμβουλος Ελίνα Βερυκάκη.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε: «Σήμερα είχα τη χαρά να παρευρεθώ στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Κωφών Πειραιώς και Νήσων και του Αθλητικού Συλλόγου Κωφών και Νήσων.

Οι κωφοί στην Ελλάδα – εγγεγραμμένοι και μη – ξεπερνούν τους 30.000 και σήμερα είχαμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε εκτενέστερα για τα προβλήματα των κωφών που αφορούν κατά κύριο λόγο στην προσβασιμότητα, στην εργασία, στη διερμηνεία.
Υπήρξε μια εξαιρετική πρόταση από τον πρόεδρο του Συλλόγου να δημιουργήσουμε ένα ΚΕΠ για κωφούς. Πρόκειται για ένα εύλογο και λογικό αίτημα, στο οποίο προφανώς είμαστε θετικοί και από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από τον δήμο Πειραιά, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ΚΕΠ για κωφούς στην πόλη μας ή μια υπηρεσία για κωφούς στο υπάρχον κεντρικό ΚΕΠ Πειραιά.
Τους εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και συγχαίρω τον Αθλητικό τους Σύλλογο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο.
Ως δημοτική αρχή θα είμαστε έμπρακτα κοντά τους σε ό,τι χρειαστούν, όπως και σε κάθε σύλλογο της πόλης που αναπτύσσει αξιόλογη κοινωνική δράση».
- Λάκης Λαζόπουλος: «Αισθάνομαι μία ικανοποίηση ότι η ‘κατάδυση’ που έκανα πήγε καλά»
- Δημήτρης Χούπης: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της Διαβαλκανικής Συνόδου
- Επιστροφή ενοικίου: Τι αλλάζει από τον φετινό Νοέμβριο – Πώς θα ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι
- Η Βιλερμπάν αλλάζει τον «χάρτη» της Euroleague: Η «χρυσή» πρόταση σε Γιαμπουσέλε και οι κινήσεις για Φρανσίσκο και Λουβαβού-Καμπαρό!
- Νορβηγία: Σε σοβαρή κατάσταση η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ – H κόρη της επέστρεψε από την Αυστραλία
- Ο Μασκ βγάζει 3.6 εκατ. δολ. την ώρα – Κοιμάται στο πάτωμα, δεν πηγαίνει διακοπές, αν και τρισεκατομμυριούχος
- Πάμε μια βόλτα; Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης για τις στιγμές που διαμόρφωσαν την πορεία του
- Μήνυμα ειρήνης, αποδοχής και συνύπαρξης από το 1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής του Δήμου Πειραιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442