Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21:15) τη Βαλένθια για την 14η αγωνιστική της Euroleague και θα παραταχθεί με μία πολύ σημαντική απουσία.
Αυτή θα είναι του Άλεκ Πίτερς, καθώς ο Αμερικάνος φόργουορντ περιμένει τη γέννηση του πρώτου του παιδιού.
Υπενθυμίζεται πως ο 28χρονος είχε μείνει εκτός κι από τον αγώνα με την Καρδίτσα για την 10η αγωνιστική της Basket League την περασμένη Δευτέρα (11/12).
Τον χρόνο συμμετοχής του θα τον καλύψουν οι Ίγκνας Μπαρζντέικις και Φίλιπ Πετρούσεφ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την ισπανική ομάδα έχοντας το ίδιο ρεκόρ με 7-6, το οποίο τους τοποθετεί στην 8η θέση.
Τα νούμερα του Πίτερς
Ο Αλεκ Πίτερς σε 13 αναμετρήσεις στη φετινή Euroleague έχει μέσο όρο 15.4 πόντους, με 59% στο δίποντο, 55% στο τρίποντο και 93% στις βολές, όπως επίσης 5.5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 18.1 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 28:55 λεπτά συμμετοχής. Αυτό θα είναι το πρώτο φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση που θα χάσει φέτος ο Αμερικανός φόργουορντ.
Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά φέτος που παίκτης του Ολυμπιακού θα χάσει παιχνίδι επειδή είχε… γεννητούρια. Ο πρώτος ήταν ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος στην αρχή της σεζόν είχε φύγει από τη Ρόδο για να βρεθεί στο πλευρό της συζύγου του, χάνοντας τον τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 75-51.
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
Σα να μην έφτανε που οι παρεμβάσεις του VAR είναι πάνω από το μέσο όρο της UEFA οι διαιτητές περιμένουν την τεχνολογία να υποδείξει αποφάσεις σε κρίσιμες φάσεις επειδή φοβούνται